Inaktiv platsannons

Forskningsassistent på 50% till Climat Change Leaderchip (CCL) i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-10-18

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

erbjuder utbildning och forskning med en unik bredd och anses i internationella utvärderingar vara en av Europas mest kompletta geovetenskapliga institutioner. Denna bredd representeras av erfarna lärare och forskare med expertis som täcker allt från stenar och vulkaner till jordbävningar, väder, vindkraft och klimat, från livets utveckling på jorden till dinosaurier och från sjöar till glaciärer, koldioxidlagring, hållbara energisystem och hållbarhetsfrågor. 

är säte för den 10-åriga Zennströmprofessuren i klimatledarskap. Läs mer på vår hemsida genom att klicka på länken

Arbetet består i att följa upp arbetet kring koldioxidbudgetarnas utveckling och tillämpning i Sverige samt att presentera resultat vid konferensen om koldioxidbudgetar den 4-5 november. Arbetet kommer att innehålla kontakt med både kommuner, regioner, län och forskare med olika metoder som intervjuer, gruppdiskussioner och enkäter. Tjänsten kan också komma att innehålla vissa administrativa uppgifter kopplat till konferensen. Arbetet består av en stor del självständigt arbete och även praktiskt arbete kring kolbudgetar.

Masterexamen, gärna inom hållbar utveckling. Personen ska hantera svenska språket bra i tal samt ska kunna uttrycka sig väl i skrift, både vetenskapligt och populärvetenskapligt. Arbetet ställer stora krav på att självständigt kunna driva och slutföra sina arbetsuppgifter inom givna tidsramar. Eftersom personen ska arbeta inom ett projekt med slutleverans hösten 2019 läggs stor vikt vid att personen snabbt kan komma in i arbetsuppgiften och slutföra den inom tidsramen. Stor vikt kommer även att läggas vid personlig lämplighet, såsom förmågan att kunna ta egna initiativ och lösa problem på ett för verksamheten konstruktivt sätt.

En studiebakgrund inom statsvetenskap och/eller miljöfrågor kopplat till ”governance” och omställning är meriterande. Personen ska med fördel ha insikt i vårt koldioxidbudgetarbete samt hur detta implementerats och tagits emot i de kommuner, regioner och län som fått en koldioxidbudget beräknad.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

 

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-11-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 2019-11-01 till 2019-12-31.

Anställningens omfattning: 50%

Upplysningar om anställningen lämnas av

Susanna Barrineau, kurssamordnare, e-post:

Välkommen med din ansökan senast den 23 oktober 2019, UFV-PA 2019/3518.
 

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

04-05-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis