Inaktiv platsannons

Vikarierande kursadministratör i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-10-17

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Historiska institutionen ingår i den historisk-filosofiska fakulteten och har i dag ca 75 medarbetare och omsätter omkring 60 miljoner kronor. Vid institutionen bedrivs forskning samt utbildning på grund och avancerad nivå och forskarutbildning. Hugo Valentin-centrum är en tvärvetenskaplig enhet vid Historiska institutionen med en egen styrelse. Ett tiotal forskare finns vid Hugo Valentin-centrum.

Läs mer om oss på och på

Arbetsuppgifter: Som kursadministratör ska du ge administrativ service till lärare och studenter. I arbetsuppgifterna ingår att handlägga utbildningsadministrativa ärenden som registrering och rapportering i Ladok och studentportalen, tentamenshantering, arbete med kursplanedatabasen SELMA, lokalbokning och arkivering av uppsatser. Tillsammans med övrig kursadministration bemannar du vår studerandeexpedition och telefon. Du är även kontaktperson för studenter med funktionsnedsättning.

Även andra institutionsgemensamma arbetsuppgifter kan förekomma. Arbetet innebär ett nära samarbete med institutionens prefekt, studierektorer, lärare och övrig kursadministration.

Du skall kunna sätta dig in i olika frågeställningar och bidra till att skapa rutiner och finna lösningar som underlättar och utvecklar vår verksamhet.

Kvalifikationskrav: Högskoleexamen eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Erfarenhet från studentinriktad verksamhet från universitet eller högskola. Mycket goda kunskaper i skriftlig och muntlig svenska och engelska. Mycket god datorvana och erfarenhet av att använda administrativa IT-system.

Eftersom kontakter med lärare och studenter är centralt i arbetet läggs stor vikt vid servicekänsla, god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Som person bör du vara utåtriktad, ansvarstagande och ha lätt för att kommunicera och att ta egna initiativ. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Det är även viktigt att du kan arbeta självständigt och att du har förmågan att möta arbetstoppar genom att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

Erfarenhet av arbete med Uppsala universitets administrativa system diariet (W3D3), DiVA, Info-Glue, kalendariet, Ladok, Medarbetarportalen, SELMA, Studentportalen, Sympa och TimeEdit.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Kännedom om universitets organisation.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-02-29 med eventuell möjlighet till förlängning. 

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Erik Lindberg tel. 018-471 1523, e-post: prefekt@hist.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 31 oktober 2019,  UFV-PA 2019/3428.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

20-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis