Inaktiv platsannons

Fakultetshandläggare i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-10-17

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Områdeskansliet för medicin och farmaci med ca 50 anställda svarar för verksamhetsstöd och service till områdesnämnden för medicin och farmaci samt institutioner och centrumbildningar inom vetenskapsområdet. Det är en del av universitetsförvaltningen, men får huvuddelen av sitt uppdrag via områdesnämnden och dess vicerektor. Områdeskansliet arbetar med forsknings- och utbildningsplanering, ekonomisk planering samt uppföljning av verksamheten. Vidare medverkar områdeskansliet i rekrytering av lärare till institutionerna inom vetenskapsområdet. Områdeskansliet samarbetar med övriga avdelningar vid universitetsförvaltningen vid beredning av ärenden och medverkar också i utredningar och remisser på uppdrag av universitetets ledning.

Områdeskansliet har det senaste året jobbat med organisation och arbetssätt. I led med detta har uppdraget utökats och kansliet växt. Vi söker nu en fakultetshandläggare som främst kommer att arbeta med verksamhetsplanering och uppföljning, lokaler, centrumbildningar och frågor som rör avtal för läkarutbildning och klinisk forskning (ALF). Som handläggare ser du till att saker blir gjorda och inte blir liggande. Du jobbar noggrant, strukturerat och effektivt.

Arbetsuppgifter: Anställningen innebär främst handläggning av ärenden exempelvis om vissa internationella samarbeten, inrättande av och utvärdering av centrumbildningar, utseende av ledamöter i olika grupper, samt frågor som rör ALF. Arbetet omfattar bland annat att skriva underlag men även att, kalla till möten, lägga ut underlag inför möten, skriva protokoll och diarieföra handlingar. Arbetsuppgifterna omfattar deltagande i beredning, planering och uppföljning av aktuella ärenden. Andra arbetsuppgifter kan också förekomma.

Kvalifikationskrav: Examen från utbildning på forskarnivå. Mycket god administrativ skicklighet. Erfarenhet av internationellt arbete inom högskolesektorn. Goda kommunikativa färdigheter på svenska och engelska i både tal och skrift. Du är van att arbeta med IT-system. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi vill att du som person har hög servicekänsla och har lätt för att samarbeta. Du är ansvarstagande och stimuleras av utveckling och förbättringar som ger mervärde i verksamheten. Det är viktigt att du har förmåga att skapa goda kontakter och bygga långsiktiga relationer och att du samtidigt har personlig integritet. Vidare är du noggrann, har stor initiativförmåga och god förmåga till självständigt och strukturerat arbete.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande. Erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete vid ett lärosäte eller myndighet är meriterande. 

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-01-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas 

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Biträdande kanslichef Martin Wahlén, 018-471 1881, martin.wahlen@uadm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 12 november 2019, UFV-PA 2019/3198.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

20-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis