Inaktiv platsannons

Minst en amanuens i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-10-17

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för nordiska språk har drygt 100 anställda som bedriver forskning och undervisning om framför allt det svenska språket utifrån skilda infallsvinklar men också om de nordiska grannspråken. Institutionen har verksamhet både i Uppsala och på Campus Gotland. För att förstärka vår verksamhet söker vi nu en amanuens som ska bistå forskarna inom projektet

Arbetsuppgifter
Arbetet innefattar främst excerpering av ortnamn ur fornsvenska och forndanska texter samt överföring av uppgifter till projektets databas.

Kvalifikationskrav
Pågående högskolestudier. Akademiska studier inom nordiska språk eller motsvarande med språkhistorisk inriktning. 

Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap § 10). Den sammanlagda anställningstiden för en amanuens får omfatta högst tre år (HF 5 kap § 12).

Önskvärt/meriterande i övrigt 
Särskild vikt kommer att läggas dels vid dokumenterad kunskap om fornsvenska och/eller forndanska, dels vid dokumenterad kunskap om nordisk språkhistoria och/eller onomastik. Arbetet ställer stora krav på självständig arbetsförmåga, och stor vikt kommer att fästas vid dokumenterad förmåga att kunna driva och slutföra sina arbetsuppgifter inom givna tidsramar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, så som förmågan att kunna ta egna initiativ och lösa problem på ett för projektet konstruktivt sätt. Erfarenhet av arbete med datorsystem och databaser är meriterande.

Ansökningsförfarande 
Ansökan ska omfatta (i) ett kort personligt brev, (ii) CV och (iii) ett intyg på studieresultat från Ladok (eller motsvarande). Av ansökan ska framgå varför du söker tjänsten och om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. 

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2019-11-01 eller enligt överenskommelse dock längst till och med 2020-06-30

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning enl HF 5 kap § 12.

Anställningens omfattning: 50 %

Upplysningar om anställningen lämnas av:
Alexandra Petrulevich, forskare, alexandra.petrulevich@nordiska.uu.se
Jonathan Adams, projektledare, jonathan.adams@nordiska.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 31 oktober 2019, UFV-PA 2019/3516.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

30-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis