Inaktiv platsannons

Forskningsassistent i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-10-17

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för medicinsk cellbiologi vid Uppsala universitet är en stark och internationell forskningsmiljö. Institutionen har cirka 85 anställda varav ungefär 25 är doktorander, 20 postdoktorer, och 30 forskare, lärare och professorer.

Arbetsuppgifter: In vivo studier på Shb knockoutmöss. Detta innefattar genotypning av möss, musavel, tamoxifeninjektioner, injektioner/implantation av tumörceller, besiktning av möss för att följa sjukdomsutveckling, tumörresektion, insamlande av organ efter avlivning, immunfärgningar för ett flertal markörer, cellisoleringar, FACS, mRNA isolering, qPCR.

Kvalifikationskrav: Den sökande ska ha en relevant högskoleexamen, samt vara behörig att utföra djurförsök vid Uppsala Universitet. Vidare krävs experimentell färdighet och erfarenhet med att utföra genotypning, djurförsök, tumörcellsinjektioner, tumörresektion under anestesi, organinsamlande, immunfärgningar, FACS-färgningar och analys, mRNA isolering och qPCR.

Önskvärt/meriterande i övrigt: PhD, tidigare publikationer varav minst en som studerar Shb-genen.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-01-11 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-09-31.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Michael Welsh, 018-471 44 47, michael.welsh@mcb.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 31 oktober 2019, UFV-PA 2019/3417.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

21-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis