Inaktiv platsannons

Forskningsingenjör i biogeokemi i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-10-17

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Härmed utlyses en tjänst som forskningsingenjör i biogeokemi till programmet för limnologi vid institutionen för ekologi och genetik.

Institutionen för ekologi och genetik är en internationell miljö med drygt 200 medarbetare. Vid institutionen bedrivs forskning och undervisning i skärningspunkten mellan ekologi, evolution och genomik. Se vidare .

Programmet för limnologi bedriver grundforskning och tillämpad forskning om inlandsvattnens ekologi och biogeokemi, från mikroskopisk skala till globala biogeokemiska kretslopp.

Projektbeskrivning: Arbetet kommer att omfatta stöd till och medverkan i forskning och forskarutbildning. Forskningsingenjören kommer inledningsvis att arbeta inom Wallenberg Scholar projektet ”Persistence and Degradation of Organic Matter”, men kommer också att bidra till programmets övriga forskning inom biogeokemi och mikrobiell ekologi. Arbetsuppgifterna kommer att omfatta laborativt arbete, hantering av data, visst fältarbete, stöd till studenter, postdocs och andra forskare, och samordning i laboratoriet.

Kvalifikationskrav: Vi söker en kvalificerad person med doktorsexamen i något relevant ämne med avseende på biogeokemi och mikrobiell ekologi. Expertkunskaper och erfarenhet inom ett eller flera av följande områden: Kemisk analys med spektroskopiska (t ex masspektrometri, NMR, eller fluorometri) eller kromatografiska (t ex HPLC) metoder, samt erfarenhet av metoder av relevans för molekylär mikrobiell ekologi (t ex extraktion av nukleinsyror, PCR; analys av mikrobiell aktivitet, t ex respiration, enzymaktivitet). Mycket god förmåga att kommunicera på engelska i tal och skrift krävs, liksom förmåga att samordna och analysera stora datamängder. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet så som självständighet och samarbetsförmåga, och förmåga att samordna komplexa projekt.

Meriterande: Särskilt meriterande är erfarenhet och kompetens inom både kemisk analys och molekylärbiologiska metoder.

Anställningen: Anställningen är en 100% tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-01-01 eller enligt överenskommelse.

Instruktioner för ansökan: Ansökan ska innehålla 1) ett brev som beskriver dig själv, dina forskningsintressen och varför du vill ha tjänsten, 2) en kort beskrivning av din utbildning, 3) ditt CV och 4) namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner (e-postadress och telefonnummer). Ansökan bör skrivas på engelska.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Lars Tranvik, lars.tranvik@ebc.uu.se, +46 18 471 2722.

Välkommen med din ansökan senast 2019-11-04. UFV-PA 2019/3513.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

25-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis