Inaktiv platsannons

Laboratorieingenjör - TechCenter Fiber Materials i Grums

Om tjänsten

Är du en driven laboratorieingenjör som vill vara med och skapa nästa generations fiberbaserade material för en hållbar framtid? Då är Laboratorieingenjör på Tech center rätt tjänst för dig!

Inom BillerudKorsnäs Tech Centers drivs den långsiktiga teknologiutvecklingen tillsammans med ledande externa aktörer. Målet är att skapa nya material som kan byta ut fossilbaserade material mot hållbarare alternativ baserade på skogsråvara för att stödja BillerudKorsnäs vision att utmana konventionella förpackningar. På Tech center tar vi forskningen vidare från laboratorieskala till pilotskala. Som en del av våra Tech Centers ingår du i ett team som gillar att både utmana och att utmanas. Du kommer att jobba med att förverkliga företagets stora utvecklingsprojekt och du blir en del av ett internationellt företag med stark lokal förankring.

Vi på BillerudKorsnäs Technology Centers söker nu en Laboratorieingenjör till Tech center fiber materials, på Gruvöns bruk i Grums. Stor del av arbetet kommer att utföras i våra laboratorier på Karlstads Universitet.

 

Om tjänsten 
I tjänsten som laboratorieingenjör utför du laborativt arbete inom utveckling av nya fibermaterial. Huvudsakliga arbetsuppgifter är:

Som laboratorieingenjör på TechCenter Fiber Materials samarbetar du med både interna och externa kontakter i form av utvecklingsingenjörer, specialister, underhållsavdelning och externa leverantörer.

Tjänsten är på heltid, tillsvidare med placeringsort Gruvön, dock sker mycket arbete de första åren i våra lokaler på Karlstad Universitet. Resor i tjänsten kan förekomma. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är laboratorieingenjör med kompetens och arbetslivserfarenhet från laboratoriearbete. Du kan ha en Naturvetenskaplig eller teknisk utbildning i form av Högskoleingenjör eller Civilingenjör mot kemi, kemiteknik eller materialutveckling. Alternativt har du en utbildning på gymnasienivå och en lång väldokumenterad arbetslivserfarenhet

Erfarenhet inom cellulosaderivatisering och fibermodifiering samt framtagande av laborativ massa- och pappersframställning med tillhörande analyser är meriterande.

 

Personliga egenskaper
För att lyckas och trivas i tjänsten Laboratorieingenjör på TechCenter Fiber Materials behöver du vara driven, självgående och har lätt för olika typer av samarbeten, Du har en god analytisk förmåga, är innovativ, noggrann och känner ett stort ansvar för arbetet med en säker laboratorieverksamhet.

 

Publicerad den

22-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Grums
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis