Inaktiv platsannons

Tekniker IT i Gävle

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Tekniker IT. Vi vill ha din ansökan senast den 15 november.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Arbetsuppgifter

Som Tekniker IT inom verksamhetsområde IKT kommer du att arbeta med användarnära it-support och stöd till Trafikverkets medarbetare både på regionkontoret och trafikledningscentralen i Gävle.

Du kommer att ge support som omfattar it-arbetsplatsen och dess kringutrustning, telefoni, skrivare, kontorsnätverk, mötesrum och digitala mötestjänster. I arbetet ingår felsökning och åtgärd, felanmälan till våra leverantörer, och att svara på frågor från användarna. Vi arbetar ärendebaserat och du ansvarar för att bevaka dina ärenden och ge återkoppling till användare och beställare.

I arbetsuppgifterna ingår också att inventera och upprätthålla reservdelslager av viss arbetsplats- och kringutrustning.

Resor i tjänsten förekommer då du kommer att fungera som backup till tekniker på andra orter vid ledighet och annan längre frånvaro.

Du kommer att ingå i ett engagerat och positivt team på sektion Arbetsplatsstöd bestående av totalt 25 kollegor som arbetar med användarnära it-support utspritt på 9 orter i landet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har eftergymnasial utbildning inom IT eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet från arbete som it-tekniker
  • har flerårig erfarenhet av arbete inom Microsofts klientplattformar
  • har mycket goda kunskaper att uttrycka dig på både svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete med ärendehanteringssystemet Remedy
  • har erfarenhet från arbete inom statlig myndighet

För rollen krävs att du har god problemlösningförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Vidare har du ett mycket högt säkerhetstänk och en mycket god förmåga att kommunicera, är kundorienterad och har prioriteringsförmåga. Du kan arbeta både enskilt och i grupp och kan ta eget ansvar och egna initiativ.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-15

Publicerad den

27-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis