Inaktiv platsannons

Administratör i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-10-24

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Kansliet för teknik och naturvetenskap med ca 50 anställda svarar för verksamhetsstöd och service till områdesnämnden samt institutioner och centrumbildningar inom vetenskapsområdet. Kansliet är en del av universitetsförvaltningen, men får huvuddelen av sitt uppdrag via områdesnämnden. Kansliet arbetar bland annat med forsknings- och utbildningsplanering, ekonomisk planering, uppföljning av verksamheten samt extern- och internkommunikation. Kansliet ansvarar för frågor gällande vetenskapsområdets grundutbildning, forskarutbildning, rekrytering av lärare samt handläggning av frågor på områdesnivå. Kansliet samarbetar med övriga avdelningar vid universitetsförvaltningen vid beredning av ärenden och medverkar också i utredningar och remisser på uppdrag av universitetets ledning. Till kansliet söker vi nu en administratör.

Arbetsuppgifter: Dina arbetsuppgifter kommer främst att bestå av schemaläggning och bokning av universitetets bokningsbara lokaler i det centrala schemaläggnings- och lokalbokningssystemet TimeEdit. Du kommer också inom ramen för anställningen att jobba med programadministration vilket bl.a. innebär hantering av tillgodoräknanden, examensarbeten, studieavbrott, antagning till senare del av program.

I arbetsuppgifterna ingår även bemanna vår studentservicedisk. Det innebär bl a att ge studenter hjälp med intyg, information om registrering, ta emot tentor och skanna tentor.
Arbetet innebär kontakter med såväl externa parter som medarbetare i organisationen. Du förväntas ha en central roll i det nätverk av schemaläggare och lokalbokare som samverkar för att på bästa sätt nyttja tillgängliga lokaler och stödja utbildningsverksamheten samt i det administrativa nätverk som finns inom fakulteten för teknik och naturvetenskap.  

Kvalifikationskrav: Universitets- eller högskoleexamen, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. För att lyckas i rollen krävs flerårig erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter som ställer krav på samordning med flera intressenter inblandade. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet så som att du är serviceinriktad och analytisk, van att arbeta självständigt och har god datorvana. Vidare bör du ha hög integritet och god pedagogisk förmåga. Du bör även ha goda kunskaper i både svenska och engelska samt kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter i statlig myndighet samt kunskap om universitetets utbildningssystem så som TimeEdit och Ladok. Erfarenhet av att leda nätverk och genomföra utvecklingsarbete.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-01-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas alternativt 

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: enhetschef Eva Skytt tel 018-471 6398, alternativt e-post .

Välkommen med din ansökan senast den 8 november 2019, UFV-PA 2019/3386.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

20-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis