Inaktiv platsannons

Studievägledare till Institutionen för biologisk grundutbildning i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-10-22

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för biologisk grundutbildning IBG vid Uppsala universitet () koordinerar och administrerar all grundutbildning inom den biologiska sektionen. Institutionens övergripande mål är att erbjuda ett brett utbud av kurser och utbildningsprogram inom biologi, bioteknik och bioinformatik på en hög internationell nivå och med hög pedagogisk kvalitet. Institutionen har en bred verksamhet och finns på tre Campus: Evolutionsbiologiskt centrum, Biomedicinskt centrum och Campus Gotland. Vår utbildningsmiljö är i hög grad internationell, med studenter och ett nätverk av lärare från större delen av världen. Institutionen har ca 30 anställda och 1300 studenter.

Arbetsuppgifter: Vi söker en medarbetare till studievägledningen inom biologin som för närvarande består av tre studievägledare, var och en med egna ansvarsområden. Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att vägleda och ge stöd till antagna och tänkbara studenter i form av vägledningssamtal, karriärvägledning, studieplanering och uppföljning. I arbetsuppgifterna ingår även administration och stöd kring internationella studentutbyten. Andra arbetsuppgifter inom administration av våra utbildningar kan förekomma. Arbetet är självständigt, men är också i nära samarbete med studierektorer, lärare samt annan administrativ personal.

Kvalifikationskrav: Högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande kompetens/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. God förmåga att hantera vägledning i kombination med administrativt arbete. Goda kunskaper i datoranvändning, samt vana och intresse av att arbeta med olika administrativa system. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten, så som samarbetsvillig, strukturerad och självständig. Arbetsmiljön innebär många personkontakter med t.ex. studenter, kollegor och lärare/forskare. Därför ser vi att du som söker är utåtriktad, kommunikativ och serviceinriktad.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Kunskap om biologi och institutionens breda utbud av program och kurser, samt erfarenhet av administration och vägledning inom högskola/universitet. Erfarenhet av LADOK, NyA, Selma och andra utbildningsadministrativa systemen som används vid Uppsala universitet är meriterande. Erfarenhet av internationalisering är också önskvärt.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2019-12-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Henning Blom, e-post henning.blom@ibg.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 6 november 2019, UFV-PA 2019/3458.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

29-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis