Inaktiv platsannons

1-2 forskningsassistenter i statsvetenskap i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-10-25

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Statsvetenskapliga institutionen tillhör den Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Uppsala universitet och har ca 100 anställda lärare, forskare, doktorander och administrativ personal. Verksamheterna utgörs huvudsakligen av undervisning på grund- och avancerad nivå samt inom forskarutbildningen. Därtill bedrivs det en omfattande forskning på nationell och internationell nivå vid institutionen. För mer information se vår hemsida

ARBETSUPPGIFTER: Att inom det VR-finansierade projektet "Aging migrants, labor market transitions and the welfare state" biträda professor Joakim Palme och fil. dr Axel Cronert med insamling, kodning, bearbetning och analys av internationella och svenska data om sociala trygghetssystem och socialförsäkringskonventioner. En väsentlig del av arbetet kommer att handla om att dokumentera den databas som sammanställningen bidrar till.

KVALIFIKATIONSKRAV: Grundexamen i statskunskap. Erfarenhet av arbete med analys av socialförsäkringar och socialförsäkringskonventioner samt kodningsarbete i jämförande studier.

ÖNSKVÄRT/MERITERANDE: Masterexamen i statskunskap. Tidigare erfarenhet av tjänstgöring som forskningsassistent.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2020-01-02, eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-06-30, med möjlighet till viss tidsbegränsad förlängning.

Anställningens omfattning: 75-100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Axel Cronert, Forskare. Email: och Joakim Palme, professor. E-mail: .

Urval sker löpande – vi ser fram emot att få din ansökan redan idag, dock senast den 11 november 2019, UFV-PA 2019/3633.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

20-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis