Inaktiv platsannons

Bonnierförlagen söker royaltycontroller (vikariat) i Stockholm Stockholm

Nordens ledande medieföretag med över 200 års erfarenhet av mediemarknader i förändring. Vi söker nu dig som är villig att hjälpa oss utveckla vår verksamhet.

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Royalty- och Rättighetsadministration ansvarar för avtalshantering och royalty för Bonnierförlagens författarrättigheter. Vi administrerar royalty och rättigheter för våra förlagsavtal, övriga författaravtal, licensförsäljning för Foreign Rights samt övrig licensförsäljning.

I rollen som royaltycontroller har du ett övergripande ansvar för att den dagliga löpande royaltyprocessen fungerar för samtliga förlag inom Bonnierförlagen, med fokus på tidplaner, bokföring, avstämning, analys och datakvalitet. I ansvaret ingår även att driva och initiera olika projekt som förbättrar verksamhetens lönsamhet på lång sikt.

I rollen ingår även viss kontrakts- och royaltyadministration för royaltyprocessen för ett eller flera av våra förlag, från upplägg av kontrakt till säkerställande av korrekt redovisad och utbetald royalty.

Avdelningen består av sex medarbetare och chef.

Du som söker ska ha god erfarenhet av redovisning och leverantörsutbetalningar, vana att arbeta i affärssystem och mycket god analytisk förmåga. Vidare vill vi att du har stor egen drivkraft och förmåga att strukturera och prioritera i ditt arbete. Erfarenhet av arbete med royalty och affärssystemet Schilling samt erfarenhet av förlagsverksamhet är en fördel, men inte ett krav.

Som person är du noggrann, har lätt för att anpassa dig efter nya förutsättningar och krav samt har god samarbetsförmåga. Du har ekonomisk utbildning på lägst gymnasienivå.

Tjänsten är ett föräldravikariat på cirka 1,5 år och önskad start är under januari 2020.

Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till Michaela Wolrath, chef Royalty & Rättighetsadministration, tel 08-696 80 58 eller på mejl till michaela.wolrath@bonnierforlagen.se.

Facklig representant för Unionen är Lisa Jonasdotter Nilsson, tel 08-696 80 00.

Vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer kommer att hållas löpande. Sista ansökningsdag är den 13 december 2019.

Några av våra medarbetare
Sahar Tarakemeh
Redaktionskoordinator Bonnier Carlsen
"Det som gör mig allra mest stolt som medarbetare är vårt stora engagemang i barns läsning."
Dora Abdennabi
Business Controller Bonnierförlagen
"Att arbeta i en organisation som förmedlar en bredd av berättelser, och därigenom kunskap, är det som får mig att motiveras i mitt arbete."
Du?
Skicka in din ansökan idag!
Vi har riktigt bra förmåner
  • Arbetsplats i centrala Stockholm

  • Tillgång till gym på jobbet och friskvårdsbidrag

  • Förmånsportal med tusentals förmåner

  • Trygghet inför framtiden med tjänstepension

  • Flexibla arbetstider som gör vardagen enklare

  • Engagemang i våra läsfrämjande projekt

  • Kontinuerlig kompetensutveckling & inspiration

  • Värderingar som kännetecknar vårt sätt att arbeta

  • Förmånliga försäkringar för dig och din familj

Publicerad den

28-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm Stockholm
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis