Inaktiv platsannons

Landskapsarkitekt i Jönköping

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Landskapsarkitekt. Vi vill ha din ansökan senast den 20 december.

Vill du arbeta som landskapsarkitekt i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Trafikverket är en viktig aktör för en hållbar samhällsutveckling och vi behöver fler drivna och skickliga landskapsarkitekter och arkitekter. Vi menar att god arkitektur utvecklar samhället och vi har en nyligen antagen arkitekturpolicy som utgångspunkt för framtida satsningar. Trafikverket ska medverka i samhällsutvecklingen genom att skapa anläggningar och miljöer som är välfungerande, hållbara och vackra. Som landskapsarkitekt/arkitekt hos oss arbetar du såväl med landskapet i den stora skalan som med konkreta gestaltningsfrågor. I ditt arbete kommer du i kontakt med både tidiga planeringsskeden och byggskeden. Du stödjer investeringsprojekten i samband med planering och utformning av exempelvis vägar, järnvägar, broar och stationsmiljöer tillsammans med andra teknik- och miljökompetenser. Du kan i din roll även ta samordningsansvar för närliggande teknikområden och vara deras företrädare i projekten.

Du arbetar självständigt, men är också en del av ett nätverk av övriga arkitekter inom Trafikverket. En naturlig del av ditt arbete är att initiera och driva egna utvecklingsprojekt och delta i framtagandet av handböcker, riktlinjer och remisser samt engageras i nationella uppdrag inom det strategiska arbetet. Trafikverket har stor bredd på verksamheten och du kommer att samarbeta med kollegor från olika verksamheter och specialistområden, vilket innebär goda möjligheter till personlig utveckling.

Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område samt nationellt är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet. Avseende arbetet i investeringsprojekt kommer det huvudsakligen att vara projekt inom region Syd, medan det strategiska arbetet sker på en nationell nivå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • universitets- eller högskoleexamen inom landskapsarkitektur/arkitektur eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig arbetslivserfarenhet från arbete med landskapsarkitektur/arkitektur inom infrastruktur, samhällsplanering eller samhällsbyggande
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att delta i planering och utformning av vägar, järnvägar och/eller stationsmiljöer både inom och utanför städer/tätorter
  • har erfarenhet av gestaltningsansvar i större planerings-/projekteringsprojekt
  • har utfört landskapsanalyser
  • har arbetat med riktlinjer eller program för gestaltning och arkitektur
  • har erfarenhet av att agera i egenskap av beställare i offentlig sektor

Som person har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god analysförmåga som gör att du identifierar problem/möjligheter och ser helhetslösningar utifrån flera aspekter. Du har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete, är dessutom initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-20

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Jönköping
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej