Inaktiv platsannons

Programsamordnare i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-11-25

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Teologiska fakulteten i Uppsala är Sveriges största forsknings- och utbildningsenhet för frågor om religion och teologi. Fakulteten är universitetets äldsta och har bedrivit teologisk forskning och undervisning sedan 1477. Sammanlagt erbjuder vi 280 kurser och program med ämnen som sträcker sig från de stora världsreligionerna till nya värderingsmönster, från textkritisk bibelforskning till psykologiska, historiska, etiska och filosofiska studier. Här möter du en modern fakultet och institution som samspelar med omvärlden. Teologiska institutionen har 2500 studenter, drygt 110 anställda och en omsättning på 100 miljoner kronor.

Arbetsuppgifter: I arbetsuppgifterna ingår att vara programsamordnare för det internetbaserade masterprogrammet Religion in Peace and Conflict och därvid vidmakthålla ett gott samarbete med studenter och lärare. Till arbetsuppgifterna hör att kontinuerligt arbeta med programstrukturen så att den vetenskapliga och pedagogiska kvaliteten i programmet är hög. Programsamordnaren ska ge förslag till revidering och uppdatering av utbildningsplanen och kursplanerna, göra förslag till undervisnings- och tjänstgöringsplanering och föreslå lärare till programmets kurser. I arbetsuppgifterna ingår att ha en fortlöpande kommunikation med studenterna i studierelaterade frågor och att arbeta för att kontinuerligt förbättra studieförutsättningarna för studenterna. Viss undervisning ingår i arbetsuppgifterna. I uppgifterna ingår också utveckling och samordning av verksamheten inom ITD-baserade kurser vid Teologiska institutionen. I uppgifterna ingår att samordna och driva utvecklingen av undervisningsformer, övergången till ny lärplattform samt att introducera nya lärare i de it-baserade verktyg som förekommer i verksamheten.

Kvalifikationskrav: För tjänsten krävs doktorsexamen i religionsvetenskapligt ämne relevant för RPC-programmet. Eftersom arbetsspråket vid Teologiska institutionen är svenska och inom programmet engelska, krävs mycket goda kunskaper i båda dessa språk i såväl tal som skrift. Dokumenterat synnerligen god social och interkulturell kommunikativ kompetens krävs.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Administrativ skicklighet är betydelsefull för anställningen och kommer att tillmätas vikt. Kännedom om Teologiska institutionens verksamhet samt erfarenhet av samordning av stora program är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av administration inom internationella och tvärvetenskapliga masterprogram värdesätts samt erfarenhet av distans/internetbaserad distansutbildning. Administrativ skicklighet visas bland annat genom förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och för ändamålet anpassat sätt samt genom förmåga att ange och hålla tidsramar. Till skickligheten räknas övergripande verksamhetsplanering samt förmåga att hantera resurser på ett sätt som speglar verksamhetens prioriteringar liksom förmåga att arbeta strukturerat och utifrån en medvetenhet om mål och kvalitet. Omfattande lokalt och internationellt kontaktnät inom utbildningsverksamhet med företrädare för ämnen som är av vikt för programmet är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-01-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 50%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Anders Sjöborg, prefekt, 018-471 22 46, anders.sjoborg@teol.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 12 december 2019, UFV-PA 2019/3993.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

27-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis