Inaktiv platsannons

Projektsamordnare i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-11-25

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet () har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 400 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 340, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 600 verksamma i arbetsstyrkan. 

Arbetsuppgifter:
Vi söker en projektsamordnare till Human Protein Atlas-projektet, som syftar till att kartlägga alla människans proteiner med hjälp av antikroppsbaserad proteomik. I arbetet som projektsamordnare ingår övergripande ansvar för den laborativa verksamheten, t.ex. SOP-hantering, säkerhetsrutiner, planering/prioritering mellan arbetsuppgifter samt leda och implementera vidareutveckling av metoder, t.ex. inom immunfluorescens. Projektsamordnaren ska även hjälpa projektledaren med rekrytering, upplärning och introduktion av personal, olika administrativa uppgifter och inventering. I detta ingår också att vara kontaktperson för vissa samarbetspartners, personer inom nära associerade verksamheter, servicetekniker och IT-personal. Projektsamordnaren ska även hjälpa till att sammankalla till och förbereda agenda inför gruppmöten och leda dessa tillsammans med projektledaren, samt förväntas kunna representera Uppsala-gruppen vid exempelvis ledningsgruppsmöten inom Human Protein Atlas-projektet i de fall projektledaren har förhinder. Utöver arbetet som projektsamordnare ska den sökande praktiskt bidra till arbetsuppgifter eller forskning inom Human Protein Atlas-projektets verksamhet utifrån behov, antingen laborativt och/eller analytiskt, exempelvis vävnadshantering, snittning, tillverkning av vävnadsarrayer, immunhistokemi/immunflouresecens-färgning, digitalisering av färgade snitt, mikroskopi, litteratursökning eller histologisk bedömning av färgade bilder.

Kvalifikationskrav:
Högskoleexamen inom biomedicin, bioteknik eller annan likvärdig inriktning med huvudfokus på medicinsk vetenskap. Kunskap kring histologi, cellbiologi och andra relevanta molekylärbiologiska metoder. God samarbetsförmåga och initiativförmga. Den sökande ska vara mycket flexibel och snabbt kunna inhämta ny information samt ställa om till ändrade prioriteringar eller riktlinjer. Vidare förväntas den sökande vara självständig, strukturerad, samt ha erfarenhet av dokumentation och problemlösning. Flytande i engelska i tal och skrift är ett krav, samt god förmåga och erfarenhet av att sammanfatta och sammanställa information på ett tydligt och adekvat sätt, både i form av muntliga presentationer och i skrift. Den sökande ska även ha god kommunikationsförmåga, uppvisa ett professionellt arbetssätt, självständigt sköta diskussioner med olika forskare och samarbetspartners samt kunna hålla presentationer i externa sammanhang. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Tidigare erfarenhet av projektsamordning, projektledning, arbetsledning eller administrativa uppgifter. Erfarenhet av metodutveckling eller tidigare arbete med de metoder som används inom Human Protein Atlas-projektet. Arbete med LIMS-system samt de vanligaste kontorsprogrammen.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: snarast.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: 
Cecilia Lindskog Bergström, , 018-471 5032

Välkommen med din ansökan senast den 13 december 2019, UFV-PA 2019/3614.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

30-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis