Inaktiv platsannons

Forskare inom området funktionalisering, analys och överföring av 2D material i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-11-26

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Avdelningen för tillämpad materialvetenskap är idag en del av Institutionen för teknikvetenskaper vid Uppsala universitet, se . Från och med 2020-01-01 kommer Institutionen för teknikvetenskaper att delas i tre nya institutioner. Avdelningen för tillämpad materialvetenskap kommer då att tillhöra Institutionen för materialvetenskap.

Avdelningen för tillämpad materialvetenskap representerar en av Sveriges ledande forskargrupper inom materialvetenskap. Avdelningen forskar inom områdena hållbara och medicinska material samt materialanalystekniker. En nyckelteknik inom  materialanalys är elektronmikroskopi.

Elektronmikroskopigruppen har utvecklat tekniker för att analysera energimaterial, mjuka material och material för medicinska tillämpningar med målet att korrelera den lokala och elektroniska strukturen samt den kemiska kompositionen med materialets egenskaper. Gruppen arbetar sedan många år med 2D material och har utvecklat flera tekniker för att funktionalisera de material och analysera deras fysikaliska egenskaper. Simulations- och statistiska metoder används för att interpretera och evaluera experimentell data.

Tidsbegränsad anställning på deltid, 70%, två månader

Arbetsuppgifter: Arbetsuppgifterna innebär att funktionalisera, analysera och överföra 2D material.

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen i teknisk fysik, materialvetenskap, nanoteknik eller motsvarande utbildning i angränsande område. Flerårig erfarenhet av arbete inom funktionalisering av 2D material där krav för tjänsten är utmärkta kunskaper och dokumenterad erfarenhet med särskild kompetens inom 1) funktionalisering av 2D material i elektronmikroskop, 2) analys av mekaniska egenskaper av 2D material med AFM. Vi kräver goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska.

Då detta är en kortare anställning med höga mål söker vi efter en person som snabbt och effektivt kommer kunna utveckla våra processer. Du behöver vara flexibel till naturen och klara av att arbeta med många olika projekt parallellt och vid behov under tidspress.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och du måste vara självgående, ha förmåga att leda och driva projekt och kunna samarbeta med andra forskare. Det är viktigt att du är pedagogisk, strukturerad och att du kan arbeta effektivt både individuellt och i grupp.

Instruktioner för ansökan:

Din ansökan ska innehålla:

Ansökan kan med fördel skrivas på engelska.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 2 månader.

Anställningens omfattning: 70%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Klaus Leifer (klaus.leifer@angstrom.uu.se).

Välkommen med din ansökan senast den 10 december 2019, UFV-PA 2019/3958.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

25-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis