Inaktiv platsannons

Forskare inom syntes och elektronmikroskopi av tunna filmer för solcellstillämpningar i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-11-27

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Avdelningen för fasta tillståndets elektronik är idag en del av Institutionen för teknikvetenskaper vid Uppsala universitet, se . Från och med 2020-01-01 kommer Institutionen för teknikvetenskaper att delas i tre nya institutioner. Avdelningen för solcellsteknik kommer då att tillhöra Institutionen för materialvetenskap.

Ytterligare information om forskargruppen finns att tillgå på websidan:

Tidsbegränsad anställning på heltid, 6,5 månader med tillträde snarast.

Arbetsuppgifter: Utveckling av tunna filmer för användning i tunnfilmssolceller, inom ramen för det EU-finansierade projektet ARCIGS-M. I arbetet ingår även elektronmikroskopi av dessa tunna filmer för att undersöka sammansättning i områden mellan de olika tunna skikten. Eftersom filmerna och gränsskikten är så tunna behövs provpreparering med focussed ion beam (FIB), samt analys med transmissionselektronmikroskopi (TEM). Samverkansuppgifter, främst inom ramen för SciFest.

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen i teknisk fysik, materialvetenskap, eller motsvarande utbildning i angränsande område. Flerårig erfarenhet av TEM där krav för tjänsten är utmärkta kunskaper och dokumenterad erfarenhet av provpreparering med FIB, samt sammansättningsanalys av tunna filmer och gränsskikt. Vi kräver goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska, samt förmåga att kunna kommunicera väl på svenska, då tjänsten även innehåller utåtriktad verksamhet.

Förmåga att snabbt sätta sig in i nya arbetsuppgifter och nya experimentella utrustningar i renrumsmiljö är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och du måste vara självgående, ha förmåga att leda och driva projekt och kunna samarbeta med andra forskare. Det är viktigt att du är pedagogisk, strukturerad och att du kan arbeta effektivt både individuellt och i grupp.

Instruktioner för ansökan:

Din ansökan ska innehålla:

Ansökan kan med fördel skrivas på engelska.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast.

Anställningsform: Visstidsanställning.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Marika Edoff (marika.edoff@angstrom.uu.se). 

Välkommen med din ansökan senast den 11 december 2019, UFV-PA 2019/3968.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

27-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis