Inaktiv platsannons

Studie- och karriärvägledare i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-11-28

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Kansliet för teknik och naturvetenskap med ca 50 anställda svarar för verksamhetsstöd och service till områdesnämnden samt institutioner och centrumbildningar inom vetenskapsområdet. Kansliet är en del av universitetsförvaltningen, men får huvuddelen av sitt uppdrag via områdesnämnden. Kansliet arbetar bland annat med forsknings- och utbildningsplanering, ekonomisk planering, uppföljning av verksamheten samt extern- och internkommunikation. Kansliet ansvarar för frågor gällande vetenskapsområdets grundutbildning, forskarutbildning, rekrytering av lärare samt handläggning av frågor på områdesnivå. Kansliet samarbetar med övriga avdelningar vid universitetsförvaltningen vid beredning av ärenden och medverkar också i utredningar och remisser på uppdrag av universitetets ledning. Till kansliet söker vi nu en studie- och karriärvägledare.

Som studie- och karriärvägledare skall du medverka till att studenten eller den blivande studenten på̊ egen hand utvecklar en medvetenhet om egna anlag, intressen och värderingar och deras betydelse för studie- och yrkesvalet. Du skall medverka till att studenten, eller den blivande studenten, gör väl underbyggda val kring studier och karriär. Du hjälper programstudenten att se sammanhang och skapa kontinuitet i studierna. Du kommer att ingå i en grupp av studie- och karriärvägvägledare.

Arbetsuppgifter: Arbetet består huvudsakligen i att vägleda studenter på̊ civilingenjörsprogrammen eller högskoleingenjörsprogrammen. I arbetet ingår upprättande av individuella studieplaner, kontinuerlig uppföljning av studieresultat tillsammans med programansvariga samt undervisning i studieteknik för förstaårsstudenter. I anställningen ingår även arbete med information och studentrekrytering samt handläggning av tillgodoräknanden. Du kommer att arbeta nära programansvariga och personal vid Enheten för studentservice. Visst arbete kommer att ske vid studentservicedisken på Ångströmlaboratoriet.

Kvalifikationskrav: Teknisk eller naturvetenskaplig högskoleexamen alternativt studie- och yrkesvägledarexamen eller motsvarande kompetens i kombination med för anställningen relevant arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av vägledningssamtal både enskilt och i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet så som att du visar gott omdöme, har empatisk förmåga samt har mycket god samarbetsförmåga. Du är strukturerad och ansvarsfull. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av studievägledning inkluderande vägledningssamtal. Erfarenhet av karriärvägledning, projektledning och att arbeta med studieadministrativa system. Har undervisat eller instruerat i studieteknik. Ämneskunskaper inom teknik och naturvetenskap.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av:  enhetschef Eva Skytt tel 018-471 6398, alternativt e-post eva.skytt@uadm.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 6 januari 2020, UFV-PA 2019/4181.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

18-05-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis