Inaktiv platsannons

Systemadministratör i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-11-28

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Områdeskansliet för medicin och farmaci med ca 60 anställda svarar för verksamhetsstöd och service till områdesnämnden för medicin och farmaci samt institutioner och centrumbildningar inom vetenskapsområdet. Det är en del av universitetsförvaltningen, men får huvuddelen av sitt uppdrag via områdesnämnden och dess vicerektor. Områdeskansliet arbetar med forsknings- och utbildningsstöd, ekonomisk planering, uppföljning av verksamheten, stöd till studenter samt stöd till lärare som vill utveckla sin undervisning. Vidare medverkar områdeskansliet i rekrytering av lärare till institutionerna inom vetenskapsområdet. Områdeskansliet samarbetar med övriga avdelningar vid universitetsförvaltningen vid beredning av ärenden och medverkar också i utredningar och remisser på uppdrag av universitetets ledning.

Anställningen är placerad vid enheten MedfarmDoIT, som hör till kansliet och är en IT-pedagogisk enhet som ska vara ett stöd och en resurs för alla inom vetenskapsområdet som vill skapa och använda IT-verktyg eller film inom ramen för undervisning på grund- och avancerad nivå. Målet är att utveckla lärares undervisning och förbättra möjligheterna för studenters lärande. Vid MedfarmDoIT arbetar idag en enhetschef, två filmare, två systemutvecklare och två pedagogiska utvecklare. http://doit.medfarm.uu.se/

Arbetsuppgifter: Vi söker en systemadministratör till enheten. Du kommer att arbeta med användarsupport av många av de IT-verktyg som används inom undervisningen på vetenskapsområdet för medicin och farmaci, både sådana som är utvecklade på MedfarmDoIT, andra lokalt utvecklade, men även inköpta system. Du förväntas kunna utföra användarsupport på plats och hjälpa lärare att genomföra inspelning av föreläsningar i vår självkörsstudio och med hjälp av skärminspelningsprogram. Du kommer även att arbeta med redigering av föreläsningsfilmer och andra webbfilmer. Arbetet omfattar också att handleda och hjälpa lärare som själva vill använda sig av IT-verktyg i undervisningen, samt att producera informationsmaterial, både skriftligt och i form av webb-filmer, om hur man kan använda sig av olika tekniska lösningar. Du kommer att ha ansvar för egna projekt, men kommer också att delta i projekt som leds av andra. Även ytterligare arbetsuppgifter vid kansliet och enheten kan komma i fråga.

Kvalifikationskrav: Du har en relevant utbildning företrädesvis inom systemvetenskap, eller motsvarande kompetens, exempelvis genom relevant arbetslivserfarenhet, som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flerårig aktuell erfarenhet och intresse för IT-system och andra tekniska hjälpmedel som kan användas för att underlätta lärandet. Du har väl vitsordad och aktuell erfarenhet av att arbeta med användarsupport, och genom det erfarenhet av att förklara tekniska begrepp för personer som själva har begränsad teknisk kunskap. Du har arbetat med support av skärminspelningsprogram och är väl förtrogen med olika presentationsverktyg (ex. Power Point). Du har även dokumenterad erfarenhet av support vid inspelning av ljud och bild i studiomiljö, har arbetat med videoredigering i redigeringsprogrammet Adobe Premiere eller andra videoredigeringsprogram samt har erfarenhet av att skapat webbfilmer från idé till färdig film. Du har erfarenhet av att felsöka och lösa problem som kan uppstå med teknisk utrustning. Du kan hantera inställningar och är van användare av både PC och Mac. Du har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet som att du har lätt för att samarbeta, har intresse och förmåga att hjälpa andra och en vilja att anstränga dig för att kunna leverera lösningar. Du är lugn, stabil och kontrollerad i felsökningssituationer när tekniken krånglar. Det är även viktigt att du förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet särskilt bra och att du kontinuerligt underhåller din specialistkunskap.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Det är meriterande att ha erfarenhet av IT-pedagogik, och erfarenhet av hur man kan använda teknik för att förbättra och underlätta undervisningen. Det är meriterande att ha arbetat med support av de IT-verktyg som används inom undervisningen på vetenskapsområdet.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: enhetschef Anna-Carin Lundqvist tel. 018-471 5025, e-post anna.carin.lundqvist@medfarm.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 12 december 2019, UFV-PA 2019/4177.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

24-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis