Inaktiv platsannons

Avdelningschef till Uppsala universitetsbibliotek

Om tjänsten

Publicerad: 2019-12-02

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Universitetsbiblioteket är en integrerad del av Uppsala universitet. Dess uppgift är att ansvara för den vetenskapliga informationsförsörjningen inom universitetet samt delta i forskning och utbildning. Universitetsbiblioteket har ca 200 anställda och omsätter ca 270 mnkr. Läs mer om oss på .

Arbetsuppgifter:

Universitetsbibliotekets organisation fokuserar på vad vi gör och inte var vi är. Vi söker nu dig som kan se biblioteket som en helhet och är intresserad av att leda, styra och vidareutveckla verksamheten inom lärande- och forskningsstöd. Du ingår i ledningsgruppen och din närmaste chef är den biträdande överbibliotekarien.

Avdelningens medarbetare har sin placering på våra olika bibliotek runt om i Uppsala och arbetar bland annat med undervisning och stöd i digitala metoder. Ett aktuellt utvecklingsområde inom avdelningen är Digital humaniora som byggs upp i nära samarbete med vetenskapsområdet.

I ditt uppdrag ingår även platsansvar för ett eller flera bibliotek samt rollen som kontaktperson gentemot det vetenskapsområde som de biblioteken primärt vänder sig till.

Kvalifikationskrav:

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Ditt ledarskap kännetecknas av förmåga att skapa goda relationer, utveckla och motivera till nya arbetssätt samt strategisk helhetssyn. Genom ditt sätt att lyhört leda och kommunicera skapar du tydlighet, får engagerade medarbetare och en utvecklande arbetsmiljö. Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska, är en förutsättning för att lyckas i rollen. 

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Johanna Hansson, biträdande överbibliotekarie, Uppsala universitetsbibliotek. johanna.hansson@ub.uu.se eller tel. 018-471 1272.

Välkommen med din ansökan senast den 13 januari 2020, UFV-PA 2020/4184.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

30-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis