Inaktiv platsannons

Systemutvecklare med inriktning mot backend-utveckling i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-12-02

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Universitetsbiblioteket är en integrerad del av Uppsala universitet. Bibliotekets uppgift är att ansvara för den vetenskapliga informationsförsörjningen inom universitetet samt att stödja forskning och utbildning. Universitetsbiblioteket har ca 200 anställda och omsätter ca 270 mkr. Läs mer om oss på

Inom avdelningen för digitalisering har vi två nationella system: DiVA (Digitala Vetenskapliga Arkivet) och Alvin, en digital plattform för olika typer av kulturarvsmaterial. DiVA används vid 49 lärosäten, forskningsinstitut, myndigheter och museer för att samla och tillgängliggöra publikationer. DiVA finansieras och vidareutvecklas i samarbete, mellan anslutna medlemmar inom DiVA-konsortiet och ansvaret för förvaltning och utveckling ligger hos Uppsala universitet. Utvecklingen sker i ett tvärfunktionellt team som består av både utvecklare, support och andra roller. Vår nyutveckling är baserad på öppen källkod och vi gör nu en satsning för att föra över DIVA till en ny, egenutvecklad, teknisk plattform med förbättrad funktionalitet. Vi arbetar agilt med Scrum och arbetssätt hämtade från Extreme Programming och Lean UX.

Vill du vara med i arbetet med vidareutvecklingen av det nationella systemet DiVA?

Arbetsuppgifter:

Vi söker en backend-utvecklare som vill arbeta utifrån programmeringsprinciper såsom TDD, Clean Code, parprogrammering, continuous integration och refaktorering. Du kommer att arbeta i ett team av utvecklare med bred kompetens där du har särskilt fokus på backend-utveckling. En del av din arbetstid kommer att vara vigd åt systemadministration och servernära utveckling så som databaser, sökmotorer och integration. Din övriga arbetstid ägnar du åt att tillsammans med teamet utveckla kod, huvudsakligen i Java.

Kvalifikationskrav:

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och en utpräglad samarbetsförmåga är nödvändig. Vidare är du ansvarstagande, engagerad och driven i ditt sätt att arbeta, samt har en förmåga och ett intresse av att se nya möjligheter för verksamheten. Vi ser gärna utvecklare med stor bredd i sin kompetens. Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska är en förutsättning.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Kunskaper och erfarenheter inom:

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Avdelningschef Daniel Wadskog, 018-471 0649, daniel.wadskog@ub.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 13 januari 2020, UFV-PA 2019/4138.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

29-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis