Inaktiv platsannons

Bildtekniker i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-12-02

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Universitetsbiblioteket är en integrerad del av Uppsala universitet. Bibliotekets uppgift är att ansvara för den vetenskapliga informationsförsörjningen inom universitetet samt att stödja forskning och utbildning. Universitetsbiblioteket har ca 200 anställda och omsätter ca 270 mkr. Läs mer om oss på .

Avdelningen för digitalisering arbetar med att digitalisera universitetsbibliotekets mycket stora och värdefulla kulturarvssamlingar till forskningens och allmänhetens nytta samt att bygga och underhålla systemen DiVA och Alvin, plattform för digitala samlingar och digitaliserat kulturarv.

Arbetsuppgifter:

Det dagliga arbetet består av att digitalisera universitetsbibliotekets samlingar tillsammans med en trevlig arbetsgrupp. Du kommer att få möjlighet att arbeta med en av Sveriges största, äldsta och finaste samlingar av skrifter, kartor och bilder. Bildfångstarbetet utförs på specialanpassad utrustning i form av skanner- och kamerastationer som ligger i det absoluta toppskiktet i Sverige, både vad gäller maskinval och ambition i bildkvalitet. Du bedömer självständigt val av bildfångsteknik utifrån material och behov. Det digitala materialet efterbehandlas i automatiserade processer samt med bildbehandlingsprogram och berikas med metadata. Du kommer aktivt att delta och bidra i både projekt och vårt fortlöpande utvecklings- och förändringsarbete.

Kvalifikationskrav:

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är ansvarstagande och noggrann samtidigt som du har förmåga att självständigt ta initiativ och genomföra projekt. Du har stort tålamod och tycker om att arbeta med känsligt kulturarv och tekniska utmaningar. Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska är en förutsättning.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Intervjuer sker under januari.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Avdelningschef Daniel Wadskog, 018-471 6049, daniel.wadskog@ub.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 30 december 2019, UFV-PA 2019/4102.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

24-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis