Inaktiv platsannons

Projektkoordinator i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-12-06

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Avdelningen för internationalisering är en nybildad avdelning vid Uppsala universitets universitetsförvaltning. I fokus för verksamheten vid avdelningen står att aktivt bidra till internationaliseringsarbetet vid Uppsala universitet. Genom dagliga och nära kontakter med universitetets lärare, forskare och studenter samt med samarbetspartners runt om i världen skapas förutsättningar för strategiska och fördjupade internationella samarbeten.
Vi söker nu en engagerad och ansvarsfull projektkoordinator till enheten för globalt samarbete som vill bidra till universitetets internationaliseringsarbete.

Arbetsuppgifter: Vid enheten för globalt samarbete koordineras ett stort antal internationella projekt och samarbeten där Uppsala universitet deltar. Projekten kan röra alltifrån entreprenörskap och samverkan i Latinamerika, anställbarhet av universitetsexaminerade i Vietnam, driften av en forsknings- och innovationsvecka i Sydafrika och mycket mer. Syftet med projekten är att stärka universitets ställning internationellt samt att bidra till ökad kvalitet i undervisning och forskning.

Som projektkoordinator är du ansvarig för planering och genomförande av olika moment i projekten, exempelvis kommunikation med partners och deltagare, förberedelse av möten, löpande ekonomisk administration samt rapportering till EU-kommissionen eller annan finansiär. Dina arbetsuppgifter går huvudsakligen ut på att bygga upp och underhålla existerande nätverk, dels med forskare och institutioner vid Uppsala universitet, dels med partners i och utanför Europa. Inom ramen för detta ingår att du har många kontaktytor varför det är viktigt att du är duktig på att bygga relationer och trivs i en roll som spindeln i nätet. Som projektkoordinator förväntas du även delta i enhetens generella arbete med att, tillsammans med forskare vid universitet, designa nya projekt och skriva projektansökningar.

Kvalifikationskrav:

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet såsom att du är kommunikativ och tar stort ansvar för att arbetsuppgifter blir korrekt utförda. Du är en synnerligen god administratör som genom struktur och effektivitet skapar hög kvalitet i arbetet. Du är även serviceinriktad och har förmåga att skapa och upprätthålla effektiva arbetsrelationer. I arbetet ingår arbetstoppar och du bör klara av hög arbetsbelastning och att arbeta mot tidsgränser. Vi förutsätter att du är flexibel och kan med kort varsel hantera nya arbetsuppgifter och prioriteringar. Slutligen är det viktigt att du är initiativrik och en problemlösare. För projekten vi arbetar med finns inte alltid rutiner och mallar, utan du som projektkoordinator förväntas kunna lösa de problem som dyker upp antingen på egen hand eller med hjälp av kollegor.

Inom ramen för tjänsten förekommer ofta resor framför allt utanför Europa. Som en del av tjänsten som projektkoordinator är ditt deltagande nödvändigt på dessa resor. Dessa resor kan ibland komma med kort varsel.

Önskvärt/meriterande i övrigt: 

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Enhetschef Gustaf Cars, 018-471 3639, .

Välkommen med din ansökan senast den 20 december 2019, UFV-PA 2019/4337.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

30-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis