Inaktiv platsannons

Provkonstruktör i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-12-18

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för nordiska språk har drygt 100 anställda och bedriver forskning och undervisning om framför allt det svenska språket utifrån skilda infallsvinklar men också om de nordiska grannspråken. En viktig del i institutionens uppdrag är utbildning av blivande lärare i svenska och svenska som andraspråk. Till institutionen hör även Gruppen för nationella prov i svenska och svenska som andraspråk. Gruppen har ca 30 medarbetare och arbetar självständigt på Skolverkets uppdrag med de nationella proven i svenska och svenska som andraspråk. Gruppens uppdrag består i att konstruera prov för såväl grundskola som gymnasieskola och kommunal vuxenutbildning. För att förstärka gruppen söker vi nu en provkonstruktör.

Arbetsuppgifter 
Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av konstruktion av de nationella proven i svenska och svenska som andraspråk för grundskolans årskurs 6. I arbetsuppgifterna ingår vidare till exempel att

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har ämneslärarutbildning med behörighet att undervisa i svenska för årskurs 6. Du har god kännedom om och dokumenterad erfarenhet av svenskundervisning för den aktuella årskursen. Din datorvana är mycket god, och du uttrycker dig mycket väl på både svenska och engelska i tal och skrift. Du har erfarenhet av provkonstruktion, har god analysförmåga och arbetar strukturerat, självständigt och noggrant. Då konstruktionsarbetet innebär analyser med statistiska metoder bör du ha intresse för statistik och kunna hantera och analysera kvantitativa material. Du är inte rädd för att uttrycka din åsikt och motivera den men har ändå ett öppet sätt och har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer. Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt 
Meriterande är dokumenterad analytisk och språklig kompentens t.ex. genom akademiska uppsatser i svenska/svenska som andraspråk eller litteraturvetenskap. Strukturerat arbete med bedömningsfrågor, exempelvis genom medverkan i nationella provs referensgrupp, är likaså meriterande liksom kunskaper i testteori. Eftersom proven utformas i datorprogrammet InDesign är det meriterande om du har goda kunskaper i layoutprogram. Då proven kommer att digitaliseras är det vidare önskvärt att du erfarenhet av att arbeta i en digital miljö.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-03-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidare. Provanställning sex månader kan komma att tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: projektledare Stina Laursen, e-post stina.laursen@nordiska.uu.se, tel. 018-471 3729.

Välkommen med din ansökan senast den 13 januari 2020, UFV-PA 2019/4472.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej