Inaktiv platsannons

Teknisk Specialist spår i Gävle

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Teknisk Specialist spår. Vi vill ha din ansökan senast den 6 februari.

Som Teknisk Specialist Spår på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Går du omkring i gamla spår och vill växla bana?

Då kanske du är vår nya medarbetare! Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse för teknik och en vilja att utvecklas inom området spårteknik, oavsett om du har flera år inom området eller nyligen avslutat dina studier. Utifrån din erfarenhet och kompetens kommer du att få introduktion, internutbildning och vid behov en erfaren mentor. Inom VO Investering står vi inför nya utmaningar som gör att vi nu behöver anställa nya pålitliga, engagerade och modiga kollegor till några av Sveriges största infrastrukturprojekt. Vi erbjuder en möjlighet att utvecklas tillsammans med våra övriga tekniska specialiser spår i ett område med många karriärvägar och internationella möjligheter. Vi vill att du ska nå din fulla potential och uppnå dina personliga ambitioner. Vi sätter därför tillsammans upp en plan för din framtid hos oss.

Som Teknisk specialist spår kommer du huvudsakligen att stödja investeringsprojekt, från planeringsfas och genom byggfas utifrån vår roll som beställare. Arbetsuppgifterna innebär bland annat framtagning av förfrågningsunderlag för konsult- och entreprenaduppdrag. Det är också du som medverkar och ställer kontraktskraven samt följer upp dem inom ditt specialistområde. En annan uppgift är samordningsansvar i projekt för specialistgrupper inom teknikområdet och vara dess företrädare på möten. Som specialist har du även möjlighet att medverka i utvecklingsprojekt

I dina arbetsuppgifter ingår även att:

- vara tekniskt stöd inom järnvägsprojekt främst inom spårutformning samt även spårteknik.

- vara kunnig i bestämmelser, föreskrifter och normer samt delta i uppdateringar och framtagande av tekniska dokument m.m.

- följa utvecklingen och hålla dig uppdaterad inom specialistområdet

- bidra till erfarenhetsåterföring mellan avslutade och nystartade projekt

Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område och tillhör en nationell organisation så är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du inger förtroende och är inkluderande. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Utöver detta så har du en god förmåga att planera och strukturera samt att du har ett helhetstänk och kan skapa och genomföra planer på både kort och lång sikt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

  • Du har civil- eller högskoleingenjörsutbildning alternativt annan utbildning inkl. erfarenhet inom området som vi sammantaget bedömer likvärdig.
  • Du har kunskap om standarder, föreskrifter och projektering inom spårområdet.
  • Du har kunskap inom entreprenad- och konsultjuridik inom anläggningsbranschen.
  • Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
  • Du har goda kunskaper inom spårutformning.
  • Du har kunskaper inom spårteknik.
  • Du har körkort för personbil.

Det är meriterande om du även har erfarenhet av projektering inom teknikområdet spår.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Övrig information

Möt gärna våra medarbetare i våra yrkesfilmer som ligger på Trafikverkets Youtubekanal, T ex Georg, en av våra medarbetare:  https://www.youtube.com/watch?v=OxpAKKmnrXk&list=PLD445CB9E49FFABF2&index=22&t=0s 

Eller läs mer om våra fördelar: https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/ 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du inledningsvis får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Placeringsort för tjänsten är i första hand Gävle eller Borlänge. 

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-02-06

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej