Inaktiv platsannons

HR-generalist i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2020-02-27

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Institutionen för ekologi och genetik är en internationell miljö, geografiskt belägen vid Evolutionsbiologiskt centrum, EBC. Vid institutionen bedrivs forskning och undervisning i skärningspunkten mellan ekologi, evolution och genomik. Läs mer om oss: .

Institutionens administration jobbar i ett team som består av en administrativ chef, tre ekonomer och två HR- generalister. Vi söker nu en självgående HR generalist 100% för en visstidsanställning tom. 2021-08-31. Vi välkomnar både dig som är nyutexaminerad personalvetare och dig som har lång erfarenhet av personalfrågor att söka.

Arbetsuppgifter: Som HR-generalist hos oss ger du ett brett och kvalificerat konsultativt HR-stöd utifrån ett arbetsgivarperspektiv. Du kommer att arbeta i vårt administrativa team men även i samarbete med andra kollegor på institutionen. Detta innebär ett stimulerande och varierande arbete. Du arbetar inom hela HR-området med rekrytering, anställningsvillkor, arbetsrätt, arbetsmiljö, rehabilitering och omställning. Det är viktigt att du håller dig uppdaterad om gällande lagar, regler, förordningar, kollektivavtal, processer och rutiner. Du handlägger, utreder och driver ärenden inom hela HR-området. I arbetet ingår även HR-administration inom ramen för institutionens uppdrag. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat introduktion av nyanställda, utbildningsadministration för forskarstuderande samt hantering av timanställningar. 

Eftersom arbetsuppgifterna ofta är överlappande jobbar teamet nära varandra. Vi har en väl sammanhållen grupp och en öppen kommunikation som vi hoppas att du vill vara en del av.

Kvalifikationskrav: Universitets-/högskoleutbildning inom personalområdet, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Goda kunskaper i MS Office. God förmåga att uttrycka sig väl i både tal och skrift på svenska och engelska.

Du tycker det är roligt att bidra till ett väl fungerande stöd. Du är noggrann, har ett strukturerat arbetssätt och är en god problemlösare. Du är serviceinriktad, prestigelös samt har förmåga att arbeta under tidspress i vissa perioder. Det är även viktigt att du både kan arbeta självständigt samt samarbeta, att du är trygg i dig själv och att du har viljan att bidra till ett gott arbetsklimat.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av HR-arbete vid högskola/universitet. Erfarenhet av att arbeta i Primula, Varbi, Ladok, Edgar, AKKA samt andra system som används vid Uppsala universitet.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning tom 2021-08-31.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Anna-Lena Klerks, tel 018-471 2700 eller e-post anna-lena.klerks@ebc.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 16 mars 2020, UFV-PA 2020/660.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

02-02-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis