Inaktiv platsannons

Ekonomiadministratör i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2020-02-27

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Institutionen för medicinsk cellbiologi vid Uppsala universitet är en stark och internationell forskningsmiljö. Institutionen har cirka 100 anställda varav ungefär 25 är doktorander, 20 postdoktorer, och 30 forskare och professorer.

Arbetsuppgifter:
Som ekonomiadministratör kommer du att i samarbete med institutionens ekonomisamordnare jobba med institutionens löpande redovisningsarbete. Detta innefattar ekonomiska omföringar, hantering av leverantörs- och kundfakturor, reseräkningar och utlägg, rekvisitioner och registrering av inbetalningar för olika inbetalningssätt. Du blir även ansvarig för att administrera institutionens anläggningstillgångar, samt för att hantera institutionens stipendier.

Du kommer att stötta institutionens medarbetare när det gäller universitetets ekonomisystem, Primula och Raindance. Utöver detta ingår generellt stöd för institutionens projektledare och projektgruppsansvariga inom ekonomi- och inköpsområdet. Vissa personaladministrativa arbetsuppgifter kan bli aktuella. Övriga inom institutionen förekommande administrativa uppgifter kan komma att ingå i tjänsten.

Kvalifikationskrav:
Vi söker dig som har ekonomiutbildning på högskolenivå eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av ekonomiadministration. Du har även goda språkkunskaper i svenska och engelska samt mycket god datorvana. Arbetsuppgifterna kräver noggrannhet, god administrativ förmåga, förmåga att göra prioriteringar, utveckla rutiner och arbetssätt. Mycket god förmåga för samarbete och kommunikation är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Erfarenhet av ekonomiadministrativt arbete vid universitet/högskola. Vana vid universitetets ekonomisystem Raindance, lönesystemet Primula samt kunskaper om de regler som vi som statlig myndighet behöver förhålla oss till.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-04-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Nils Welsh, 018-471 42 12, nils.welsh@mcb.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 19 mars 2020, UFV-PA 2020/644.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

26-01-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis