Inaktiv platsannons

Kursadministratör i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2020-02-27

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Litteraturvetenskapliga institutionen har ett administrativt samarbete med Institutionen för idé- och lärdomshistoria. Du kommer att ingå i en grupp om sex administratörer som samarbetar och stödjer varandra och har ansvar och arbetsuppgifter inom båda institutionerna. Institutionerna undervisar i ämnena idé- och lärdomshistoria, litteraturvetenskap, retorik samt skandinavistik. Institutionerna omsätter tillsammans ca 70 mkr. och har ca 90 anställda.

Arbetsuppgifter: Att självständigt handlägga ärenden såsom: kurs- och programadministration, schemaläggning, lokalbokning, antagnings- och tillgodoräknandefrågor, registrering, resultatrapportering, uppdatering av kursutbud, studieuppföljning, samt hantering av kursmaterial och tentor. Information och administrativ service till studenter, lärare och övrig personal samt studievägledning är också viktiga arbetsuppgifter. Arbetet som kursadministratör innebär att i samarbete med lärarna verka för att program och kurser kan genomföras på bästa sätt. Andra administrativa arbetsuppgifter kan också ingå. De administrativa system du kommer att arbeta med är bl.a. Ladok, NyA, Selma, Studentportalen, Studium och TimeEdit.

Kvalifikationskrav: I första hand söker vi dig med relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens/erfarenhet som av arbetsgivare bedöms som likvärdig.
Du har goda datorkunskaper och datavana samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Som person behöver du vara utåtriktad och ha lätt att kommunicera. Du är serviceinriktad, ansvarstagande, noggrann, initiativrik, lyhörd och problemlösningsorienterad. Arbetet kräver förmåga att möta arbetstoppar så du behöver god förmåga att kunna organisera och prioritera. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av arbete med administrativa system såsom Studentportalen, Ladok och Selma är meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: prefekt Patrik Mehrens, mb 0704094950, patrik.mehrens@littvet.uu.se, eller HR-generalist Rose-Marie Marcusson, 018-471 2954, rose-marie.marcusson@littvet.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 23 Mars 2020, UFV-PA 2020/610.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

03-02-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis