Inaktiv platsannons

Instrumentmakare i Ångströmverkstad i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2020-02-27

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Institutionen för fysik och astronomi är en av Uppsala universitets största med närmare 400 anställda, varav ca 125 doktorander. Institutionen bedriver forskning och utbildning i världsklass inom såväl teoretisk som experimentell fysik och har en omfattande samverkan med omvärlden. Forskningen genomförs vid 10 forskningsavdelningar och berör allt från det ofattbart lilla till det stora inom till exempel energiförsörjning, klimatutveckling, nya material och universum. Hela detta spektrum avspeglar sig också i institutionens kurser och utbildningsprogram. Runt 2 500 studenter läser varje år kurser på grund- och avancerad nivå vid institutionen. Läs mer på 

Ångströmverkstad är Sveriges största universitetsbaserade mekaniska organiserad som en avdelning vid institutionen för fysik och astronomi. Verkstadens uppgift är att utveckla och tillverka utrustning för forskning och undervisning för hela Uppsala Universitet. Långsiktigt planerar Ångströmverkstad att bli en nationell resurs för utveckling och framställning av avancerad instrumentering. Ångströmverkstad bistår även med rådgivning vid tekniska problem, hjälper till med att lägga ut arbeten externt och köper in material. I verkstaden arbetar ungefär 10 personer.

Arbetsuppgifter: Instrumentutveckling för forskningens behov. I huvudsak utveckling och bearbetning av mekaniska och till viss del elektriska komponenter som ingår i ett vetenskaplig instrument för forskning inom fysik, teknik, kemi och biologi. Datorbaserad design (CAD) och bearbetning (CAM) används i arbetsprocessen (GibbsCAM). Bearbetning med datorstyrda maskiner som 3 till 5-axliga fräsar, svarvar mm. Därtill tillkommer kostnadsberäkning av arbeten och kvalitetssäkring av kvalitet på tillverkad komponent.

Kvalifikationskrav: Minimikrav är verkstadsteknisk utbildning med flerårig erfarenhet av verkstadsarbete. Personen skall ha stor erfarenhet av arbete med CAD/CAM system. Personen skall ha erfarenhet av kostnadsberäkningar på verkstadsjobb.   

Personliga egenskaper: Som person är du en praktiskt lagd problemlösare, som arbetar bra både i grupp och självständigt under eget ansvar och har en stark servicekänsla. Vidare är du en flexibel initiativtagare med god social kompetens och du föredrar omväxlande arbetsuppgifter.

Önskvärt/meriterande i övrigt: God vana att använda datorer.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-04-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Lars-Erik Lindquist, verkstadschef, telefon 070-1679228 , e-post lars-erik.lindquist@physics.uu.se.

Richard Brenner, avdelningsföreståndare, telefon 018-471 76 16, e-post richard.brenner@physics.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 20 mars 2020, UFV-PA 2020/550.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej