Inaktiv platsannons

Forskningsassistent i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2020-02-27

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Härmed utlyses en tjänst som forskningsassistent i evolutionär genetik till programmet för evolutionsbiologi, vid institutionen för ekologi och genetik.

Institutionen för ekologi och genetik är en internationell miljö med drygt 200 medarbetare. Vid institutionen bedrivs forskning och undervisning i skärningspunkten mellan ekologi, evolution och genomik. Se vidare .

Evolutionsbiologiskt centrum (EBC: ) är en av världens främsta institutioner för forskning och undervisning inom evolutionsbiologi. Programmet i evolutionsbiologi fokuserar på grundforskning i evolutionär genetik, inklusive genomik, molekylär ekologi, molekylär evolution och populationsgenetik. Miljön är mycket inspirerande med en stor andel internationella doktorander, postdocs och seniora forskare, och det finns mycket goda möjligheter för interaktion med kollegor. Forskningsgrupperna har stort utbyte med Science for Life Laboratory (), vilket ger tillgång till avancerad teknik för DNA och RNA sekvensering, storskalig dataanalys och bioinformatisk support.

Projektbeskrivning: Projektet handlar om utveckling och preparering av celler för ATAC-sekvensering från frusen och färsk vävnad av fåglar, insekter och svamp. Målsättningen är att ta fram sekvensdata som kan användas för identifiering av regioner i arvsmassan där transkription sker. Sådana data kan i sin tur användas för att undersöka de molekylära mekanismer och evolutionära processer som är associerade med transkriptionsaktivitet. Beroende på hur utvecklingsarbetet fortskrider kan andra molekylärbiologiska metoder och applikationer komma att ingå i arbetsuppgifterna. För mer information om programmets forskning hänvisas till hemsidan () och/eller ansvarig forskningsledare (se nedan). 

Arbetsuppgifter: Arbetsuppgifter: Molekylärbiologiska och genetiska metoder. Framförallt preparering av celler från frusen och färsk vävnad från fåglar, insekter och svamp för ATAC-sekvensering.

Kvalifikationskrav: En masterexamen i biologi eller ett relaterat ämne, som av arbetsgivaren bedöms relevant. Gedigen erfarenhet av arbete inom molekylärbiologi och genetik. Tidigare erfarenhet av preparering av vävnadsmaterial för ATAC-sekvensering. Kandidaten ska ha god förmåga att uttrycka sig på engelska, i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet så som förmåga att arbeta noggrant, självständigt och effektivt.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Kandidaten bör vara motiverad och entusiastisk och ha god förståelse för molekylärbiologi, speciellt inom genetikområdet. 

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-04-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 12 månader.

Anställningens omfattning: 100 %

Instruktioner för ansökan: Ansökan ska innehålla 1) ett följebrev som beskriver dig själv, dina eventuella forskningsintressen, tidigare relevanta erfarenheter, och varför du anser att du är lämplig för tjänsten, 2) en kort beskrivning av din utbildning, 3) ditt CV och 4) namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner (e-postadress och telefonnummer). Ansökan bör skrivas på engelska.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Niclas Backström, niclas.backstrom@ebc.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 2020-03-23, UFV-PA 2020/299.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

27-01-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis