Inaktiv platsannons

Handläggare i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2020-02-27

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Enheten för studievägledning och VFU (verksamhetsförlagd utbildning) för lärarprogrammen är fysiskt placerad i Campus Blåsenhus, mellan slottet och Botaniska trädgården i Uppsala. Enheten tillhör Områdeskansliet för humaniora och samhällsvetenskap. Den handläggare vi söker kommer att arbeta i nära samarbete med de VFU-koordinatorer och studievägledare som är anställda vid enheten.

Arbetsuppgifter:
De huvudsakliga arbetsuppgifterna består i att handlägga frågor som rör studenters VFU, med särskilt ansvar för att handlägga VFU-placeringar. Detta arbete sker i dialog och samarbete med de olika aktörer som är involverade i lärarstudenternas verksamhetsförlagda utbildning.

I arbetsuppgifterna ingår att handlägga ärenden och föra dialog med de kommuner och friskolor universitetet samarbetar med när det gäller placering av studenter, avtal, fakturering och handledarinformation. Som VFU-handläggare informerar du också studenter i frågor som rör VFU, deltar i planeringsarbete och genomförande av regelbundna möten och konferenser med externa och interna samarbetspartners. Som handläggare tar du dessutom fram och sprider kommun- och programspecifik statistik och prognoser med hjälp av studieadministrativa system. Att tillsammans med andra avdelningar vid universitetet utveckla dessa system ingår också i arbetsuppgifterna. Dessutom tillkommer de administrativa uppgifter som arbetet i övrigt kräver.

Arbetet kan även innefatta andra förekommande arbetsuppgifter inom enheten.

Kvalifikationskrav:
Vi söker dig med högskoleexamen  eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Du ska också ha erfarenhet av väl vitsordat administrativt arbete. Du har dessutom mycket god kommunikativ- och samarbetsförmåga. Du ska också ha datorvana och god förmåga att uttrycka dig på svenska både i tal och skrift.

Arbetet ställer stora krav på att självständigt kunna driva och slutföra arbetsuppgifter inom givna ramar, även under arbetstoppar samt förmåga att ta egna initiativ. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet så som ansvars- och servicekänsla, noggrannhet, problemlösningsförmåga och självständighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Erfarenhet av studentinriktad verksamhet är starkt meriterande. Andra erfarenheter som är meriterande är god kännedom om universitet och högskolor, erfarenhet av att handlägga frågor som rör verksamhetsförlagd utbildning samt erfarenhet av universitetets studieadministrativa system.

För att din ansökan ska anses komplett ska den innehålla CV och ett personligt brev.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2020-04-06 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av Enhetschef Anna Hagborg, tel 018-471 1492, e-post: anna.hagborg@uadm.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 19 mars 2020, UFV-PA 2020/655.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

26-01-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis