Inaktiv platsannons

Kursadministratör med intresse för kommunikation i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2020-03-02

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Institutionen för Kulturantropologi och etnologi bedriver undervisning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå i kulturantropologi och etnologi. Utöver A-, B och C-kurserna i båda ämnen och ett internationellt masterprogram ges flera enstaka kurser som Swedish Society, Culture in Armed Conflicts och Afrikanistik. Institutionen är ansvarig för kandidatprogrammet Kultur, Samhälle och Etnografi som ges för studenter inom både kulturantropologi och etnologi. Information om Institutionen för Kulturantropologi och etnologi och den forskning som bedrivs där finns på  

Då den nuvarande kursadministratören planerar gå i pension söker vi nu dennes ersättare att fortsätta stötta institutionen i denna viktiga nyckelroll. Samtidigt befinner vi oss i ett spännande skeende där vi breddar ansvarsområdet för rollen genom att utveckla hur vi arbetar med kommunikation i olika kanaler. 

Arbetsuppgifter:

Att självständigt, på delegation från prefekt och studierektorer handlägga utbildningsadministrativa ärenden såsom: kurs-och programadministration, delansvar lokalbokning, antagnings-och tillgodoräknandefrågor, registrering, resultatrapportering, uppdatering av kursutbud i olika databaser, studieuppföljning, tentamenshantering, information och administrativ service till studenter, lärare och övrig personal samt vara kontaktperson mellan institutionerna och samordnarna för studenter med särskilda behov. Arbetet som kursadministratör innebär att i samarbete med studierektorer, kursansvariga och övriga lärare verka för att administrationen av institutionernas program och kurser kan genomföras på ett optimalt sätt. De administrativa systemen du kommer att arbeta med är bl.a. Ladok, Selma,Studium/Canvas,TimeEditochNyA.

En mindre del av arbetet rör arbetsuppgifter av informations- och kommunikationskaraktär. Dessa tangerar av naturliga skäl utbildningsadministrationen. Huvuduppgiften är att informera om och kommunicera institutionens verksamhet till interna och externa målgrupper. Målgrupperna är studenter, både befintliga och potentiella, forskarsamhället, det omgivande samhället samt anställda inom institutionen och universitetet. Detta sker framförallt genom institutionens hemsida, men också på plattformar såsom Facebook, Instagram och LinkedIn.

Kvalifikationskrav: I första hand söker vi dig med relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens/erfarenhet som av arbetsgivare bedöms som likvärdig. Du har goda datorkunskaper och datavana samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Som person behöver du vara utåtriktad och ha lätt att kommunicera. Du är serviceinriktad, ansvarstagande, noggrann, initiativrik, lyhörd och problemlösningsorienterad. Arbetet kräver förmåga att möta arbetstoppar. Organisatorisk förmåga samt förmåga att prioritera är också viktiga egenskaper. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom mycket god samarbetsförmåga samt ett flexibelt och självgående arbetssätt.

Du har också god förmåga och kunskap att utveckla, innehållsmässigt och utformningsmässigt, informationsmaterial för interna och externa målgrupper, samt förmåga och erfarenhet av att sprida information via webbsidor och sociala medier.

Du ska ha erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och väl vitsordad erfarenhet av administrativt arbete.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av arbete med universitetets administrativa system Studium/Canvas, Ladok, Selma, NyA, TimeEdit, samt vårt webpubliceringssystem InfoGlue, liksom layout och bildredigeringsprogram såsom Photoshop, InDesign och Illustrator  är meriterande. 

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-08-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning:  100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Prefekt Mats Utas, tel. 018-471 22 87, mats.utas@antro.se

Välkommen med din ansökan senast den  31 mars 2020, UFV-PA 2020/710.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

07-02-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis