Inaktiv platsannons

Forskare i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2020-03-02

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för kvinnors och barns hälsa bedriver forskning, forskarutbildning och undervisning inom reproduktiv hälsa, gynekologi, obstetrik, internationell kvinno- och mödrahälsovård, perinatalmedicin, pediatrik, global hälsa, kvinnomedicin och klinisk psykologi. Forskningen bedrivs inom tolv forskargrupper och verksamheten är integrerad med kvinno- och barndivisionen vid Akademiska sjukhuset. Mer information om institutionen finns på

Arbetsuppgifter:
Vi söker en forskare som ska arbeta inom studier som bedrivs vid Institutionen för Kvinnors och Barns Hälsa, bl.a. BASIC, PACT och Mom2B studier.

BASIC är en populationsbaserad prospektiv studie som har pågått i 10 års tid vid Kvinnokliniken, Akademiska sjukhuset och Institutionen för Kvinnors och Barns Hälsa vid Uppsala Universitet. Målet med studien är identifiera epidemiologiska och biologiska faktorer som kopplas till måendet under och efter graviditet. Syftet med detta är att kunna erbjuda tidig och bra hjälp. I studien samlas data från enkäter, undersökning av patienter med olika metoder samt biologiskt material. Studien har slutat rekryterat men de sista enkäterna skickas och det finns uppgifter med data management.

PACT studien är en internationell studie med målet att undersöka genetisk variation förenat med välmående efter graviditet. Arbetet innefattar hantering av biologiska prover, olika typer av biomedicinska analyser av biologiska prover, koordinering av PACT-studien, drivande av forskningsprojekt och sökande av forskningsanslag.

Mom2B studien kommer att påbörjas i oktober 2019 och det baseras på en mobil app som samlar data under den perinatala perioden i forskningssyfte. Det ingår arbetsuppgifter som koordinering av IT-ansvariga, förändringar i webbenkätsystemet, kommunikation via webbsida och sociala medier, kontakt med deltagare.

Det även ingår viss samordning av laboratoriearbete vid institutionens kliniska forskningsmottagning. Vid sidan av laborativt arbete så ingår, speciellt med hantering av humana celler från endometrium och placenta, även handledning av studenter och doktorander, kursundervisning inom läkar- och BMA-programmet i anställning, dock högst 20% av arbetstiden.

Kvalifikationskrav:
För anställningen krävs doktorsexamen i fysiologi, biologi eller liknande och minst 6 års erfarenhet av forskning efter disputation inom relevant forskningsområde. Vidare krävs dokumenterad erfarenhet, ex genom flertal publikationer, av laborativt arbete inom området kvinnors och barns hälsa. Erfarenhet av projektledning, kommunikation i stor grupp och hantering av biologiska prover är vidare krav för anställningen. Eftersom vi arbetar med internationella projekt krävs att den sökande kan kommunicera flytande på engelska, både i tal och skrift. Erfarenhet av att använda systemet RedCap.

Stor vikt kommer också att läggas vid personlig lämplighet som kommunikations- och organisationsförmåga. Vidare krävs det även att den sökande har erfarenhet av studenthandledning och undervisning, i synnerhet inom laboratorievetenskap.

Erfarenhet av cellodling av humana primära celler med tillhörande cellanalyser, genmanipulering med siRNA och lentivirusvektor, immunohistokemi och tillhörande analys genom stereologi och image analysis, western blot, ELISA, sekvensering, och kvantitativ PCR.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av forskning internationellt och docentkompetens ses som mycket meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i 12 månader.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Alkistis Skalkidou

Välkommen med din ansökan senast den 13 Mars 2020, UFV-PA 2020/698.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

06-02-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis