Inaktiv platsannons

Sektionschef Förorenade områden i Gävle

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Sektionschef Förorenade områden. Vi vill ha din ansökan senast den 18 mars.

Som Sektionschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. 

Arbetsuppgifter

Som sektionschef för förorenade områden ska du, i samråd med enhetschef och samspel med övriga Trafikverket, utveckla sektionen samt styra och leda sektionens verksamhet. I din utmaning ligger att skapa gruppkänsla och sammanhållning i en geografiskt utspridd sektion.

Du ansvarar även för att etablera god samverkan och effektiva samarbetsformer med övriga delar av Underhåll samt med andra delar av Trafikverket du behöver samverka med för att lyckas. Du har personal- och budgetansvar för sektionen och ingår i enhetens ledningsgrupp.

Sektionen regional styrning är en nybildad sektion och kommer vid sin formella start den 1 juni 2020 att ha ca 10 medarbetare på flera platser i landet. Sektionen ansvarar primärt för att förvalta och över tid åtgärda de förorenade områden som ligger under Trafikverkets ansvar (dvs platser med föroreningar som riskerar att skada människors hälsa eller miljön). I ansvaret ingår bl.a.:

  • Ha kontroll på vilka förorenade områden som finns samt status för dessa
  • Upprätta en långsiktig plan för åtgärdande av förorenade områden utifrån tillgänglig finansiering
  • Prioritera och beställa riktade åtgärder för att identifiera, undersöka och sanera förorenade områden
  • Hantera statens ansvar gentemot vissa bolag (statens miljögaranti)

Din viktigaste uppgift är att, tillsammans med dina medarbetare, leverera de resultat som du har åtagit dig. Det är viktigt att vara medveten om de etiska aspekterna och ha en affärsmässig förståelse. Du leder sektionens verksamhet och bidrar till Underhålls måluppfyllelse genom ett gott ledarskap där du klargör inriktning, sammanhang och skapar förutsättning för genomförande och utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning inom miljöområdet alternativt annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig
  • har chefserfarenhet eller annan ledarerfarenhet

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från arbete med förorenade områden
  • har erfarenhet av planering av fysiska åtgärder i järnvägssystemet

För att lyckas i detta uppdrag är du drivande och drivs av att få saker gjorda i en komplex verklighet. Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Övrig information

Inom Underhåll ansvarar vi tillsammans, för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om.

Kompetensutveckling står högt på vår agenda och du erbjuds både professionell och personlig utveckling oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad - var med och gör Sverige närmare!

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Placeringsort: Borlänge, Solna, Göteborg, Kristianstad, Malmö, Gävle, Luleå eller Umeå.

Intervjuort: Solna

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-03-18

Publicerad den

25-01-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis