Inaktiv platsannons

Inprisanalytiker i Stockholm

Om tjänsten

Dagab Inköp & Logistik AB är en gemensam organisation för inköp, lager och transport till Willys, Hemköp och Axfoods övriga butikskedjor. Vi på Dagab bidrar till att öka butikernas försäljning och lönsamhet genom effektiva, miljövänliga och kundanpassade logistiklösningar. Vårt uppdrag är att se till att butiken får rätt varor, på rätt sätt och i rätt tid.

Bli en av oss

Affärsanalys är en tvärfunktionell enhet som arbetar tillsammans med hela Dagab Inköp & Logistik och övriga koncernbolag inom Axfood. Fokus för Affärsanalys är att utveckla nya datadrivna arbetssätt som ger ökat affärsvärde inom merchandisingprocesserna samt ansvara för det operativa arbetet inom space management och prisanalys- och förhandling. Enheten är uppdelad på Inprisanalys, Space, Avancerad Analys & BI, samt Affärsutveckling Sortiment. Teamet på Inprisanalys ansvarar för att förhandla de bästa prisvillkoren för kedjorna genom ett datadrivet och faktabaserat angreppssätt (ex. råvara, valuta, kunddata, försäljning). Funktionen arbetar nära kategoriorganisationen på Dagab samt kedjornas försäljningsavdelningar.

Det här får du göra

Som prisanalytiker ansvarar du för att förbereda och genomföra förhandlingar gentemot våra leverantörer. Du förbereder förhandlingar genom att analysera finansiella marknader (ex. råvara & valuta), följa upp tidigare prisaviseringar/förhandlingar samt analysera försäljnings- och kunddata i syfte att skapa bästa förutsättningar för ett bra förhandlingsresultat. Du driver förhandlingen mot leverantörerna och arbetar nära kategorichefer under förhandlingens gång. Rollen innefattar även uppföljning samt kontinuerlig utveckling av våra analysverktyg och arbetssätt. Du är affärsinriktad och har en förmåga att vrida och vända på data som du tydliggör i kommunicerbara insikter. Rollen ger dig en bred förståelse inom många olika delar av vår affär och du har många interna gränssnitt både inom kategoriorganisationen på Dagab samt kedjornas försäljningsorganisationer. Du är analytisk lagd och trivs i en roll med högt tempo där du driver ett flertal förhandlingar parallellt.

Det här förväntar vi oss

Vi söker dig som har en relevant högskoleexamen med ett intresse för att driva affärer med hjälp av datadrivna analyser (ex. råvara, valuta, kunddata, försäljning). Tidigare erfarenhet från detalj- och partihandeln och ett intresse för branschen anses meriterande. Som person har du förmåga att analysera och använda komplex information. Du trivs i en roll med många sociala och affärsrelaterade kontakter, såväl internt som externt och ofta i skarpa lägen. Att du har en stark drivkraft, är kreativ och resultatinriktad med ett affärsmässigt tänkande är avgörande.

 

För att lyckas i rollen är du som person:

•                        Analytisk och har god logisk förmåga

•                        Lösnings- och samarbetsorienterad

•                        Kommunikativ (muntlig och skriftlig)

•                        Strukturerad och organiserad

•                        Proaktiv och tar initiativ till förbättringar

Tjänsten är ett vikariat fram till 2021-09-30 och med start i april 2020 eller enligt överenskommelse.

Publicerad den

26-01-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Restaurang | Detaljhandel | Deltidsjobb

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis