Inaktiv platsannons

P4 Gävleborg söker en praktikant som känner starkt för lokaljournalistik

Om tjänsten

Vi på P4 är unika utifrån vår lokala kännedom. Det är vi som är först på plats och direktsänder när det händer och vårt mål är alltid att beröra och släppa fram en mångfald av röster och perspektiv. Vår arbetsplats varierar ofta från dag till dag, eftersom vi ska vara där det händer, nära våra lyssnare. Men det som är gemensamt, oavsett var vi befinner oss, är att vi gör journalistik som utgår från människorna där de får vara med och forma innehållet.

 Vi satsar på att spegla hela Gävleborg

 På Sveriges Radio Gävleborg är det våra lyssnare och länsbor som är i fokus. Vi jobbar stenhårt med att få fler gävleborgare att känna igen sin vardag i det vi gör och att bli viktigare för fler. Vi gör liveinhopp från olika delar av Gävleborg flera gånger varje dag och vi vill att många olika människor ska komma till tals i vår radio. Vi utmanar oss själva i att välja andra ämnen och frågeställningar än de självklara och strävar efter att hitta en ny vinkel eller en ny person att prata med.

Vi sänder inte bara radio om det viktigaste som händer, utan också det roligaste och kanske också det tokigaste. För oss är det viktigt att beröra och väcka känslor. Hos oss produceras en stor mängd radio till fyra kanaler, förstås lokala P4, men också till våra systerkanaler som t.ex. P1.

 Är du en idérik journaliststudent som drivs av att berätta?

Det allra viktigaste för dig som vill göra din praktik hos oss är att du har ett genuint intresse av lokal journalistik, oavsett vilken plattform den publiceras på, att det riktigt kliar i dig för att få komma ut och göra radio som ligger närmast och är mest angeläget för gävleborgarna.

Viktigt är också att du gillar att bygga relationer, inte bara i mötet på plats, utan också att du ser sociala medier som en möjlighet. Som praktikant på P4 Gävleborg kommer du att få vara en del av vår vardag på redaktionen och prova på alla delar som hör till en radioproduktion och vårt digitala utbud, som sajt och sociala medier.

Berätta för oss vilken period du har praktik under hösten 2020 - vi ser fram emot din ansökan.

Då vi vill sända radio för hela Gävleborgs län är det nödvändigt att du har körkort.

Nämnde vi att du kommer till, vad vi är överens om här, den trevligaste och roligaste redaktionen?

Publicerad den

02-02-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Typ av kontrakt
Internship
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Gävle | Internship

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis