Inaktiv platsannons

IT-tekniker i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2020-04-01

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Vid universitetsgemensam IT på Uppsala universitet möter teknik och nytänkande gamla traditioner och vår uppgift är att bidra till att skapa fungerande samspel mellan IT och verksamhet. Just nu genomför Uppsala universitet ett förändringsarbete där vi utvecklar IT-verksamheten för att kunna erbjuda ett högkvalitativt och samordnat IT-stöd till världsledande forskning och utbildning.

Du får chansen att utvecklas i en ny organisation som tar tillvara på kompetens, initiativkraft och samarbetsförmåga. Tillsammans ska vi skapa en framtidsinriktad IT-organisation som utvecklar tjänster i världsklass och som erbjuder ett efterfrågat och verksamhetsnära IT-stöd. Vi söker dig som vill vara med i utvecklingen av universitetets nya IT-verksamhet.

Avdelningen för universitetsgemensam IT arbetar med strategiska IT-frågor och är en serviceorganisation för gemensamma tjänster där uppdraget innefattar infrastruktur, förvaltning, service och support. Den nya avdelningen har omkring 200 anställda uppdelat på sex enheter.

För mer information, se: 

Vi söker flera IT-tekniker till enheten för service och support. Du kommer att placeras i en supportgrupp inom enheten där du arbetar med supportärenden av varierande komplexitet inom hela Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter: 
Hantering och leverans av ärenden för felanmälan, beställning och frågor som rör:

samt delta i enhets- och avdelningsgemensamma projekt.

Kvalifikationskrav:
Goda kunskaper i systemadministrativt arbete i ett eller flera av Windows-, Mac OS X eller Linuxmiljö.
Erfarenhet av nätverksadministration.
Erfarenhet av storskalig systemadministration och integration med Active Directory.
Erfarenhet av mobila enheter.
Arbetat såväl med gemensamma klientplattformar som direktstöd till enskilda användare.

Du ska behärska svenska och engelska i tal och skrift och ha adekvat IT teknisk utbildning eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Då IT-området vid universitetet befinner sig i en övergripande förändringsprocess kommer särskild vikt läggas vid att du är öppen för olika typer av arbetsuppgifter och har viljan och förmågan att följa utveckling och förändring inom teknikområdet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom att du är serviceinriktad, kommunikativ, noggrann och ansvarskännande samt ha lätt för att samarbeta och ta egna initiativ.

Önskvärt / meriterande:
Erfarenhet av användarstöd i akademisk forsknings- och utbildningsmiljö.
Erfarenhet av ett eller flera klientstödsverktyg.
Arbetat med video och konferensutrustning.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Välkommen med din ansökan senast 22 april 2020, UFV-PA 2019/4468

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Gunnar Herlitz, Gunnar.Herlitz@uu.se 018-471-4050.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej