Inaktiv platsannons

Atea söker en driven Key account manager i Malmö

Om tjänsten

Gillar du att göra affärer och att skapa kundnytta? Är du intresserad av it och digitalisering? Vågar du utmana kunder att tänka annorlunda? Då är det här en roll för dig! Just nu söker vi på Atea i region syd dig som vill jobba som kundansvarig säljare med fokus på våra befintliga och nya kunder inom privat sektor. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi. 

Din roll i laget 
Vårt lag i landslaget består av nio personer och vi utgår från vårt kontor i Malmö. Vi hjälper varandra att lyckas, vi ger varandra arbetsglädje och vi jobbar mot gemensamma mål. Du ansvarar för säljprocessen, dvs. att initiera kontakten och genom kontinuerliga kundbesök skapa nya kundrelationer och affärer samt utveckla dessa i enlighet med Ateas erbjudande. Dina kunder är både nationella och internationella koncerner och dina kundkontakter sker fysiskt i Skåne eller digitalt via Teams. I rollen som kundansvarig säljare kommer du arbeta proaktivt med försäljning av Ateas produkt och tjänsteutbud, så som konsult- och driftstjänster, digitalisering och verksamhetsutveckling till medelstora och stora företag. Du kommer att säkerställa och utveckla din försäljningsbudget fördelad över Ateas tre affärsområden, Information Management, Digital Workplace och Hybrid Platform. Du kommer att kontinuerligt jobba med att utmana, utveckla och förädla kundens it-miljö för att skapa mervärde och kundnytta. En viktig del i rollen är också att definiera strategin på respektive kund för att sedan leda, orkestrera och inspirera dina 3-5 kundteam som består av lösningsspecialister, seniorkonsulter med olika specialist områden, Enterprise/IT-arkitekter och konsultchefer. Tjänsten innebär inte personalansvar men erfarenhet från att leda andra är meriterande och underlättar arbetet. Hos oss erbjuds du en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder.  

 

”Jag är väldigt stolt över att arbeta på Atea och rollen är väldigt utvecklande och Atea är verkligen TP2B. Jag drivs av att utveckla kunder och användare till en bättre vardag och ett bättre samhälle, att vara med och påverka så att offentliga upphandlingar utvärderas på annat än endast pris, att utveckla kundteamet samt att lära mig branschen och arbeta i den in i framtiden.” - Cecilia Lundeberg, KAM, Atea 

 

Vad söker vi hos dig? 
Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som kundansvarig säljare ser vi att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare dina säljprocesser. Du drivs av att arbeta efter höga mål för dig själv och arbetar hårt för att uppnå dem. Är motiverad och jobbfokuserad och söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Du har en förmåga att tänka strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar sina handlingar till detta. En annan egenskap som vi ser som viktig för rollen är att kunna vara ihärdig, att du förblir motiverad och effektiv trots bakslag och besvikelser. Arbetar tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda. Förmågan att ta reda på vilka värden som driver respektive kund, vilka utmaningar det ger och utifrån det och våra kompetenser identifiera och förankra affärer. Du ska ha en god kommunikationsförmåga och du känner dig komfortabel att prata på C-Level hos kunden, framför allt, men inte bara, CIO/CDO/CFO. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet.  

För att lyckas i tjänsten som kundansvarig säljare bör du ha följande kunskaper: 

  • Akademisk utbildning, högskole- eller universitetsexamen, eller motsvarande. 
  • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av strategisk försäljning av tjänster och lösningar.  
  • Dokumenterad erfarenhet att jobba med större och internationella kunder 
  • Ett upparbetat nätverk inom olika branscher och företag 
  • God vana inom Microsoft 365 med tillhörande applikationer.  
  • Behärskar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift.  

Meriterande:  

  • Kurser med inriktning Systemvetenskap, Informatik eller Informationssystem.  
  • Tidigare erfarenhet av att leda andra.  
  • Erfarenhet av CRM system i sitt arbete, t.ex. Dynamics. 
  • Erfarenhet från IT branschen så som, it-som-tjänst/cloud och konsulttjänster inom Information Management, strategi och arkitektur inom IT, digitalisering, förändringsledning eller verksamhetsutveckling 

Vårt erbjudande till dig  
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.  

Kontakta oss  
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Marcus Titland, Försäljningschef, via   
Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

 

 

 

 

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass. 

 

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Malmö | IT | Heltidsjobb (förstajobb)