Inaktiv platsannons

Kategorichef i Stockholm

Om tjänsten

Dagab skapar, lagerhåller och levererar sortimentet till Axfoodkoncernens kedjor såsom bl a Hemköp, Willys, Snabbgross, Urban Deli, Mat.se och Apohem. Vi utvecklar också egna varumärken, bl.a. Garant, Eldorado och Såklart.


Vår verksamhet vilar på goda värderingar för jord, människa och samhälle, vilket genomsyrar allt från sortimentsutveckling, paketering och transport - till hur vi agerar mot våra medarbetare. På så sätt ger vi våra kunder förutsättningar att göra schyssta, hållbara val. 


Med andra ord - hos oss är du med och påverkar det vardagliga livet för en sisådär tio miljoner människor, förstå hur viktiga våra medarbetare är för oss. Välkommen du med!
 

Bli en av oss

Tjänsten tillhör Affärsområdet Märkesvaror inom Dagab Inköp & Logistik. Vi arbetar med att skapa ett attraktivt och konkurrenskraftigt sortiment utifrån våra olika försäljningskanaler och varumärken. Vi arbetar med sortimentsplanering och inköp för att optimera försäljning samt minska kostnader inom hela värdekedjan.

Till Märkesvaror tillhör kategoriområdena Speceri & Frys, Drycker, Snacks & Konfektyr, Non Food, Hälsa & Välmående samt Mejeri, Ost, Ägg & Bröd.

Inom Hälsa & välmående ansvarar vi både för delsortiment inom dagligvaruhandeln och för totalt egenvårdssortiment hos nätapoteket Apohem.  

Det här får du göra

I din roll som Kategorichef kommer du att ansvara för ett urval av kategorier på Apohem samt för PG Hälsokost inom dagligvaruhandeln. Ditt huvudsakliga uppdrag kommer vara i rollen som Kategorichef Apohem då Kategorichef Hälsokost för dagligvaruhandeln är en mindre del av ditt uppdrag.

Dina arbetsuppgifter som Kategorichef för Apohems sortiment består huvudsakligen av att driva och utveckla kategorin i linje med Apohems sortimentsstrategi och affärsplan. Du ansvarar att säkerställa ett attraktivt och lönsamt sortiment genom ett stort antal nya och existerande leverantörer. Du ansvarar för kalkyler, förhandlingar och avtal med leverantörer samt har budgetansvar för kostnader och intäkter inom kategorin.

Dina arbetsuppgifter som Kategorichef Hälsokost för dagligvaruhandeln består huvudsakligen av att driva och utveckla kategorin och sortimentet i linje med Axfoods övergripande affärsstrategi. Du ansvarar för kalkyler, förhandlingar och avtal med leverantörer samt har budgetansvar för kostnader och intäkter inom PG. Du genomför sortimentsrevideringar och ansvarar för att revideringsprocessen efterföljs.

För att lyckas i rollen som Kategorichef inom hälsa & välmående förväntas det att du drivs av utmaningar och ser möjligheter i dessa. Du vil ständigt utvecklas och trivas i en entreprenöriell miljö.

Det här förväntar vi oss

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi, inköp, logistik eller motsvarande erfarenhet. Du har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare och har erfarenhet av förhandling, avtal och leverantörsarbete. Goda kunskaper om e-handel/apoteksmarknaden/dagligvaruhandeln och ett starkt intresse för daglig-/apoteksvaror i kombination med ett gott affärssinne är en förutsättning för att lyckas i rollen. Du är utvecklingsorienterad och gillar att jobba datadrivet.

Som person är du driven, resultatinriktad, analytisk och initiativrik. Du är kommunikativ och du bygger goda och långsiktiga relationer och har lätt att samarbete med andra människor. Du har ett sinne för affärer och arbetar strukturerat och lösningsorienterat.

Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. 

Arbetet kommer att utföras både i Apohems och Dagabs lokaler.

Tjänsten är ett vikariat under ca 1 år med start i april 2021 eller enligt överenskommelse. Placering är vid Dagabs kontor vid Torsplan i Stockholm.

Publicerad den

28-01-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Restaurang | Detaljhandel | Deltidsjobb

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis