Inaktiv platsannons

Synpedagog till Stockholms Syncentral

Om tjänsten

Tjänsten ligger under segmentet Healthcare och är placerad i Seniorteamet på Stockholms Syncentral. 

På Syncentralen arbetar ca 75 personer med rehabilitering och habilitering av personer med synnedsättning eller blindhet. Vi är organiserade i åldersindelade team och finns i lokaler vid Fridhemsplan. Yrkeskategorier är synpedagog, leg.optiker, kurator, leg.psykolog, leg. fysioterapeut, IT-pedagog, medicinska sekreterare m.fl.

Syncentralens uppdrag är att ge personer med synnedsättning goda förutsättningar att klara sitt dagliga liv, ökad livskvalitet, självständighet samt ett aktivt deltagande i samhällslivet. Detta sker genom habilitering, rehabilitering och förskrivning av hjälpmedel.

Vi söker nu synpedagoger med erfarenhet av eller intresse för synrehabilitering.

Arbetsuppgifter

I rollen som synpedagog hos oss kommer du att ingå i ett team där vi har ett nära samarbete för att kunna erbjuda patienten bästa möjliga rehabilitering. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat kartläggning, utprovning, träning och förskrivning av optiska och tekniska hjälpmedel, träning av kompensatoriska tekniker och att ge information, råd och stöd.

Insatser ges både individuellt samt i grupp och sker till största delen i syncentralens lokaler men även i patientens närmiljö eller i hemmet. I arbetet ingår samverkan inom det egna teamet samt med övriga team på Syncentralen, med anhöriga, externt med ögonläkare samt med hjälpmedelsaktörer. Dokumentation sker i journalsystemet Take Care.

Kvalifikationer

Din yrkesbakgrund kan vara legitimerad arbetsterapeut eller annan högskoleutbildning som bedöms relevant för uppdraget. Vi ser gärna att du har en påbyggnadsutbildning inom synområdet samt kunskap om och intresse för teknik/ digital teknik då flera av våra hjälpmedel är tekniska. Har du erfarenhet av arbete inom rehabilitering, habilitering och/eller synområdet är det en fördel för tjänsten. Vi ser också att du är en van datoranvändare.

I mötet med patienten är det viktigt att vara nyfiken, lyhörd och ha förmågan att tänka utanför ramarna för att hitta lösningar som fungerar för patienten. Då du förväntas arbeta i team är det även viktigt att du är prestigelös och har en god samarbetsförmåga. Därtill har du ett kreativt lösningsfokuserat synsätt samtidigt som du är utvecklingsorienterad. Vidare har du goda kommunikativa färdigheter som bidrar till att du är duktig på att nå ut med information samtidigt som du kan lyssna in vad som sägs

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Vi kan erbjuda dig

Ett stimulerande och utmanande arbete tillsammans med trevliga kolleger där vi arbetar tvärprofessionellt i team och tar vara på den gedigna kompetens som finns hos våra medarbetare.

Anställningsform och arbetstider

Tillsvidare, heltid, dagtid. Vi tillämpar provanställning

Tillträde enligt överenskommelse

Varmt välkommen med din ansökan! Du ansöker här:

Sista ansökningsdag 3 juni 2021, intervjuer kommer att ske löpande.

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Restaurang | Deltidsjobb

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis