Inaktiv platsannons

Nätverkstekniker i Gävle

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Nätverkstekniker. Vi vill ha din ansökan senast den 4 juni.

Som nätverkstekniker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Är du i början av din karriär och tycker att datakommunikation, både trådbundna och trådlösa, nätverk, konfiguration, planering, uppgradering och att arbeta i olika förbindelseprojekt, såväl små som stora, är jätteintressant, så vill vi gärna jobba med dig. I den här spännande möjligheten med för dig framtida stora utvecklingsmöjligheter, får DU chansen att bli utbildad och fördjupa dig inom datakom. Vårt kunniga och engagerade team väntar på att lära dig allt de kan! Vi söker en nätverkstekniker som arbetar i rollen som förbindelseplanerare.

Som nätverkstekniker planerar, projekterar och levererar du beställningar av nätverkstjänster företrädelsevis i Trafikverkets administrativa nät. Du kommer även att hantera beställningar av arbete i fält och andra typer av resurshanteringar, även ekonomisk uppföljning förekommer.

Det ingår även att ansvara för konfiguration av nätverksutrustning, planera och uppgradera närverksutrustningar samt ansvara för rätt lagernivå angående materielförsörjning. Arbetet bedrivs både självständigt samt tillsammans med kollegor.

Arbete nattetid kan förekomma. Beredskapstjänstgöring kan vara aktuell senare i karriär.

Några exempel på arbetsuppgifter.

 • Planera och bygga nya mindre kontorsdatanät/administrativa- nät ute i landet tillsammans med våra entreprenörer. Du leder detta arbete, och även genomför entreprenadsbeställningar.
 • Hantera driftfrågor och felavhjälpning.
 • Konfigurering samt backup av nätverksutrustning, eller övriga datakomm-system.
 • Viss leverantörskontakt.
 • Ansvara för fullständig dokumentation i relevanta stödsystem.
 • Deltaga i förvaltningsuppgifter och bidra till utveckling av teknik och kommunikationslösningar. Livcykelarbete pågår fortlöpande.
Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du lösningsorienterad och arbetsuppgifterna du ställs inför i arbetet är ofta komplexa, olikartade samt komplicerade och kräver därför god analysförmåga samt kreativitet. Du är van att arbeta självständigt vilket innebär att du driver ditt arbete framåt och kan snabbt fatta enklare beslut samtidigt som du har förmågan att samarbeta både inom och utanför verksamheten.

Vi söker dig som

 • har gymnasial/eftergymnasial utbildning inom datakom/transmission eller motsvarande kunskaper/utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Du har minst ett års arbetslivserfarenhet, där du i huvudsak utfört följande arbetsuppgifter;

 • planerat och dokumenterat i systemet x:akta i såväl tjänster, förbindelser och hårdvara
 • planerat byggt och lett implementeringar i Trådade och Trådlösa datanät främst via Cisco produkter
 • konfigurerat datakomutrustning, främst produkter ifrån Cisco
 • utfört entreprenörsbeställningar, där du är ansvarig och leder/bygger nya kontorsdatanät/administrativa nät med hjälp av entreprenörer

Det är meriterande om du även har erfarenhet av felsökning samt felavhjälpning i IP-nät samt av att arbeta i systemet Remedy ITSM tillsammans med andra. Det är även meriterande om du har haft arbetsuppgifter av att dokumentera och inventera hårdvara fysiskt på plats. 

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-04

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis