Samordnande miljöspecialist, inriktning vattenverksamhet i Jönköping

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Samordnande miljöspecialist, inriktning vattenverksamhet. Vi vill ha din ansökan senast den 10 juni.

Som Samordnande miljöspecialist, inriktning vattenverksamhet på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Har du erfarenhet av miljöfrågor inom infrastruktur och vill vara med och bidra till en hållbar samhällsutveckling? Då kanske detta är jobbet för dig!

Om jobbet

-Det roligaste med jobbet som miljöspecialist är att jag får vara med och utveckla samhället. Jag får möjlighet att se hur hållbarhetsaspekter som biologisk mångfald kan samspela med många andra viktiga mål och samhällsfunktioner. Som min nya kollega kommer du att få en mångfacetterad roll där du har stora möjligheter att bidra till att din kunskap gör avtryck och kommer till praktisk nytta för samhället, berättar en medarbetare.

I rollen samordnar du alla miljöfrågor i väg- och järnvägsprojekt genom att planera, styra och kontrollera miljöarbetet från tidigt planskede till byggskede. Du är ett stöd till projektledare i genomförande av investeringsprojekt och vägleder projektorganisationen för att säkerställa att Trafikverket ställer korrekta och relevanta miljökrav samt bidrar till en bra miljöanpassning. I rollen som samordnande miljöspecialist leder du och samordnar andra miljöspecialister och landskapsarkitekter. Arbetet innebär även samarbete med flera andra teknikområden.

Utöver den samordnande rollen kommer du att arbeta som renodlad specialist vattenverksamhet i väg- och järnvägsprojekt.

Mer specifikt kommer du som miljöspecialist huvudsakligen att arbeta med att:

 • Hantera miljöaspekter i projekten samt att tillse att miljölagstiftning så väl som Trafikverkets rutiner och verktyg följs och tillämpas
 • Medverka i upphandlingar av konsulter och entreprenörer
 • Introducera och leda konsulter och entreprenörer samt genomföra mottagningskontroll av leveranser
 • Delta som expertstöd i samband med projekteringsarbete och byggverksamhet
 • Hantera myndighetskontakter kopplat till olika frågor avseende miljöprövning

I uppdraget som miljöspecialist får du också möjlighet att delta i det strategiska arbetet med utveckling av Trafikverkets miljöarbete inom olika  ämnesområden. Exempel på ämnesområden är natur, kulturmiljö, förorenade områden, klimat, hållbarhet, vatten, buller och vibrationer.

Inom sektionen finns både miljöspecialister och landskapsarkitekter spridda på tre olika kontor i regionen. Arbetet innebär främst digitala möten men även tjänsteresor förekommer, både regionalt och nationellt.

Tjänstens placeringsort är Jönköping, Malmö eller Kristianstad.  

Kvalifikationer

Vem är du?

Du som person har förmåga att självständigt strukturera ditt arbetssätt och driva dina processer vidare. Du kan förmedla budskap på ett tydligt och pedagogiskt sätt och anpassa din kommunikation till mottagaren. Arbetet innebär mycket kontakter såväl internt som utanför Trafikverket så det är viktigt att du har god förmåga att samarbeta med din omgivning. Din problemlösningsförmåga är god, och du ser problemställningar och lösningar utifrån ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom miljöområdet, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har flerårig aktuell erfarenhet av att arbeta med olika komplexa miljöfrågor inom samhällsbyggande, som till exempel miljökonsekvensbeskrivningar, lokaliseringsutredningar, miljöutredningar eller liknande
 • Flerårig arbetslivserfarenhet samt goda kunskaper gällande processen kring anmälan och tillstånd för vattenverksamhet
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du har erfarenhet av

 • handläggning av miljöärenden med anknytning till Trafikverkets verksamhet
 • planläggning, projektering eller byggskede

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi planerar att hålla intervjuer via Skype den 25-26/8.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LR2

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-10

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Öppen
Ort
Jönköping
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen