Inaktiv platsannons

Inprisanalytiker till Dagab i Stockholm

Om tjänsten

Dagab skapar, lagerhåller och levererar sortimentet till Axfoodkoncernens kedjor såsom bl a Hemköp, Willys, Snabbgross, Urban Deli, Mat.se och Apohem. Vi utvecklar också egna varumärken, bl.a. Garant, Eldorado och Såklart.


Vår verksamhet vilar på goda värderingar för jord, människa och samhälle, vilket genomsyrar allt från sortimentsutveckling, paketering och transport - till hur vi agerar mot våra medarbetare. På så sätt ger vi våra kunder förutsättningar att göra schyssta, hållbara val. 


Med andra ord - hos oss är du med och påverkar det vardagliga livet för en sisådär tio miljoner människor, förstå hur viktiga våra medarbetare är för oss. Välkommen du med!
 

Bli en av oss

Affärsanalys är en tvärfunktionell enhet som arbetar tillsammans med hela Dagab och övriga koncernbolag inom Axfood. Fokus för Affärsanalys är att utveckla nya datadrivna arbetssätt som ger ökat affärsvärde inom merchandisingprocesserna samt ansvara för det operativa arbetet inom space management och prisanalys- och förhandling. Enheten är uppdelad på Inprisanalys, Space, Avancerad Analys & BI, samt Affärsutveckling Sortiment. Teamet på Inprisanalys ansvarar för att förhandla de bästa prisvillkoren för kedjorna genom ett datadrivet och faktabaserat angreppssätt (ex. råvara, valuta, kunddata, försäljning). Funktionen arbetar nära kategoriorganisationen på Dagab samt kedjornas försäljningsavdelningar.

Det här får du göra

Som inprisanalytiker ansvarar du för att förbereda och genomföra förhandlingar gentemot våra leverantörer. Du förbereder förhandlingar genom att analysera finansiella marknader (ex. råvara & valuta), följa upp tidigare prisaviseringar/förhandlingar samt analysera försäljnings- och kunddata i syfte att skapa bästa förutsättningar för ett bra förhandlingsresultat. Du driver förhandlingen mot leverantörerna och arbetar nära kategorichefer under förhandlingens gång. Rollen innefattar även uppföljning samt kontinuerlig utveckling av våra analysverktyg och arbetssätt. Du är affärsinriktad och har en förmåga att vrida och vända på data som du tydliggör i kommunicerbara insikter. Rollen ger dig en bred förståelse inom många olika delar av vår affär och du har många interna gränssnitt både inom kategoriorganisationen på Dagab samt kedjornas försäljningsorganisationer.

Det här förväntar vi oss

Vi söker dig som har en relevant högskoleexamen med ett intresse för att driva affärer med hjälp av datadrivna analyser (ex. råvara, valuta, kunddata, försäljning). Tidigare erfarenhet från detalj- och partihandeln och ett intresse för branschen anses meriterande. Som person har du förmåga att analysera och använda komplex information. Du trivs i en roll med många sociala och affärsrelaterade kontakter, såväl internt som externt och ofta i skarpa lägen. Att du har en stark drivkraft, är kreativ och resultatinriktad med ett affärsmässigt tänkande är avgörande. Du trivs i en roll med högt tempo där du driver ett flertal förhandlingar parallellt.
 
För att lyckas i rollen är du som person:

  • Analytisk och har god logisk förmåga
  • Lösnings- och samarbetsorienterad
  • Kommunikativ (muntlig och skriftlig)
  • Strukturerad och organiserad
  • Proaktiv och tar initiativ till förbättringar
     

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start så fort som möjligt eller enligt överenskommelse. Placering är på vårt huvudkontor Torsplan i Stockholm.

Publicerad den

02-01-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Detaljhandel, Restaurang
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Restaurang | Deltidsjobb