Inaktiv platsannons

Processoperatör till Sulfatfabriken i Frövi

Om tjänsten

Tänk om ditt jobb bidrog till en hållbar framtid! 

 

BillerudKorsnäs Frövi investerar för framtiden med en ny sodapanna som skall driftsättas hösten 2023. Vi söker nu flera skiftgående processoperatörer till Sulfatfabriken för att stärka upp organisationen vid drifttagning av den nya sodapannan och för att säkra framtida generationsskifte. Sulfatfabriken är uppdelad i 3 avdelningar som ingår i Massabruket i Frövi/Rockhammar där du kommer arbeta på avdelningen Lut och Kraft. 

 

De olika avdelningarna är: 

·     Renseri, här styr vi vår barktrumma, flishugg och bränsleavdelning. Vi lossar ved från tåg och lastbil samt transporterar bränsle/flis med hjullastare. I renseriet roterar vi varje skift mellan kontrollrum, timmertruck, materialhanterare och hjullastare. 

·     Manöverrum Massa, härifrån styr vi våra fliskokare, silning/tvätt och blekeri. Här är arbetets tyngdpunkt på processövervakning, rondering och avhjälpande av driftstörning.  

·     Manöverrum Lut & Kraft, härifrån styr vi våra pannor, indunstning, mixeri och matarvattenberedning. Här är arbetets tyngdpunkt på processövervakning, rondering och avhjälpande av driftstörning. 

 

Tillsammans producerar och levererar de högkvalitativ massa, ånga och el till kartongmaskinen KM5. Driftorganisationen på Sulfatfabriken består av sex skiftlag på vardera 15 medarbetare och ansvarar över olika processavsnitt. Den dagliga driftorganisationen består av Massabrukschef, Sektionschefer, Processingenjörer, Drifttekniker och Produktionsledare. Som operatör på Sulfatfabriken är du en del av ett team, där alla medarbetare tillsammans arbetar för att nå uppsatta mål. 

 

Skiftlaget ansvarar gemensamt för att hela avdelningen körs optimalt. Arbetet består till stor del av övervakning via skärmbaserat styrsystem varvat med rondering för att säkerställa kvalitet samt hantering av akuta driftstörningar ute i fabrik. 

 

Arbetet innebär även att du aktivt deltar i förebyggande underhåll, felavhjälpning samt problemlösning. Operatörerna turas om att utföra de olika uppgifterna utifrån gruppens kompetensutvecklingsplan och verksamhetens behov. 

Vi söker dig med YH-utbildning, alternativt minst 2 års yrkeserfarenhet gärna med specialisering inom drift- eller processteknik. Erfarenhet av skiftgång eller oregelbunden arbetstid ses som meriterande. Vi förutsätter att du har god datorvana. 

Hos oss kommer säkerheten först och vi förutsätter därför att du har ett högt säkerhetstänk samt aktivt arbetar i företagets arbetsmiljöarbete. Du har ett genuint intresse för processtyrning, drift- och processteknik med ett högt driv att skapa förändring. Du har arbetat i en liknande roll med processtyrning, problemlösning, och är van vid att snabbt skaffa dig en helhetsbild och förstå processtekniska samband. Du kommer vara delaktig i utvecklandet av ett kreativt arbetsklimat och därför sätter vi stor vikt vid samarbetsförmåga och att du uppskattar att arbeta i grupp.  

 

Du är empatisk, lyhörd, motiverande, ser möjligheter och jobbar med humor samt glädje. 

 

För att uppnå uppställda mål bör du ha ett strukturerat arbetssätt. Som person bör du ha ett stort säkerhetstänkande, analytisk förmåga och ansvarskänsla.  

 

Din personlighet och ditt beteende samspelar med BillerudKorsnäs värderingar: sätta kunden i fokus, våga prova nytt, driva förändring och värna om varandra.

Vidare arbetar BillerudKorsnäs för att vara en organisation fri från diskriminering och vill ta tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten. 

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta; 

Sandra Rydberg, Produktionsledare, sandra.rydberg@billerudkorsnas.com Tfn  0581-37 038 eller  Skiftgående Produktionsledare Tfn 0581-37 164 

 

Har du frågor kring rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Lisa Ardesjö, HR Business Partner, lisa.ardesjo@billerudkorsnas.com Tfn 0581-37 149. 

Välkommen med din ansökan, urval sker löpande, ansök dock senast den 28 Februari 2022 

Publicerad den

01-01-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Frövi
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej