Inaktiv platsannons

Security Engineer - IT Security (DevSecOps) i Stockholm Stockholm

Nordens ledande medieföretag med över 200 års erfarenhet av mediemarknader i förändring. Vi söker nu dig som är villig att hjälpa oss utveckla vår verksamhet.

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Är du en nyfiken och intresserad Security Engineer som vill vara med och forma Bonnier News nya Tech Säkerhetsteam? Är du intresserad av hur vi bäst kan skapa ett DevSecOps baserat arbete på vår IT Avdelning? Då ska du söka tjänsten som Security Engineer!

Om Techsäkerhet

Techsäkerhetsteamet är helt nystartart som fokuserar på att skapa en sund säkerhetskultur på Bonnier News Tech där vi strävar efter att skapa ett självägandeskap i våra olika IT och Utvecklingsteam. Vi jobbar tätt med både vårt Informationssäkerhetsteam och är en central hubb som stöttar alla team på Bonnier News Tech med IT-säkerhetsrelaterade frågor.

Uppdraget och Rollen

Vi söker dig som har en bred erfarenhet inom IT och säkerhet och som vill vara med och driva ett säkerhetsarbete enligt DevSecOps modellen. I rollen kommer du utgå från vårt centrala Techsäkerhetsteam och jobba tätt med våra övriga team för stötta dem i sitt pågående säkerhetsarbete. Tillsammans med Tech Säkerhetsteamet tar du fram riktlinjer och effektmål baserade på Techs egna och yttre säkerhetskrav som du sedan med hjälp av teamet bär ut till IT teamen du jobbar mot.

I arbetet som Security Engineer kommer du:

 • Driva och vidareutveckla verktyg samt riktlinjer för säker IT

 • Kravställer och stöttar vid analyser vid IT- och och utvecklingsprojekt

 • Utbildning av medarbetare i säkerhetsfrågor och -medvetenhet

 • Se till att säkerhets- & sårbarhetsgranskningar samt penetrationstester utförs

 • Stötta andra med säkerhetsperspektivet på arkitekturbeslut

 • Sätta och implementera en strategi med mål för Bonnier News säkerhetsarbete

 • Driva öppet säkerhetsforum och security champion-program

 • Stötta vid sårbarhetshantering och medverka vid compliance och säkerhetsrelaterade incidenter

 • Stöttar i att säkerställa rätt IT-säkerhet från våra externa leverantörer

Vem är du?

Du har jobbat flera år inom IT och gärna några år inom IT-Säkerhetsbranschen, en stor styrka ser vi hos dig som jobbat inom både IT och säkerhet. Vi värderar erfarenhet och kunnande men söker framförallt dig som är nyfiken, vill lära dig nya saker och samarbeta för att lösa utmaningar. Du är kommunikativ samt drivs av att få dela med dig och få andra att växa och förstå hur de kan jobba med säkerhet. För dig är det lätt att få saker att hända och när det behövs så är du både pragmatisk och lösningsfokuserad.

Övrig information:
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Stockholm. Stor vikt kommer att ligga på personlig kompetens och drivkraft ihop med teknisk kunnande.

Bonnier News jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och vill ta tillvara de kvaliteter som det tillför verksamheten. Vi värdesätter också engagemang i den digitala transformation som vi befinner oss i för att göra vår journalistik och våra tjänster ännu mer tillgängliga för ännu fler.

Några av våra medarbetare
Anna Corneliusson
UX Designer, Dagens Nyheter
"På Dagens Nyheter får jag arbeta i en kreativ och snabbrörlig miljö med fantastiska kollegor och engagerade läsare."
Freja Busby
Utvecklare, Dagens Nyheter
"På Dagens Nyheter känner jag att min kompetens gör nytta för samhället i stort. Här kan man fokusera på att utveckla riktigt bra produkter och samtidigt ha friheten att få testa nya tekniker."
Joakim Holvfe
Utvecklingschef, Di-gruppen
"Kombinationen av publicistik och tech gör att Bonnier News är en arbetsplats där man både utmanas samt bidrar till ett öppnare samhälle."
Karolin Karlsson
Utvecklare, Di-gruppen
"Det är väldigt inspirerande att jobba på en plats där det händer så mycket hela tiden och med en produkt som används av så många dagligen."
Emelie Chamuadee
Utvecklare, Expressen & Lifestyle-gruppen
"Det jag gillar mest med att jobba på Bonnier News Lifestyle är att man ständigt utvecklas och har möjligheten att lära sig nya saker och testa nya tekniker."
Markus Daghall
Utvecklare, Expressen & Lifestyle-gruppen
"Arbetet är väldigt kreativt och givande, där utmaningarna ibland känns omöjliga, men vi löser alltid allting tillsammans."
Agneta Gustafsson
Team lead, Expressen & Lifestyle-gruppen
"Att stötta medarbetare i att utvecklas och ta vara på sina styrkor, på en arbetsplats med rum för olikheter, är otroligt givande! Här finns också en uppriktighet och humor som jag verkligen uppskattar"
Rasmus Eklind
UX designer, Expressen & Lifestyle-gruppen
"Jag trivs i läsarintäktsteamet eftersom jag får produktutveckla nära affären och samtidigt tillhöra ett större sammanhang i form av Bonnier News Tech."
Thomas Edvardsson
Systemspecialist, Bonnier News Tech
"Det är otroligt inspirerande att arbeta med den optimerade produktionsmiljö vi har idag. Att varje dag kunna bidra till att så fin journalistik når sina läsare är något jag är väldigt stolt över."
Emil Samuelsson
Produktägare, Bonnier News Tech
"Bonnier News har gett mig möjligheten att utmana mig själv, testa nya saker, och samtidigt att utvecklas som person. Fått göra en otrolig resa från junior utvecklare till produktägare på två år."
Jenny Vesterlund
UX Designer, Bonnier News Local
"Det är väldigt spännande och utmanande att jobba med användarupplevelsen på ett företag som når ut till så många användare varje dag."
Katarina Ellemark
Produktägare, Bonnier News Local
"Bredden på vår verksamhet och våra varumärken ger en genväg till tips och pepp och är perfekt för den som vill hitta nya vägar och hela tiden vässa sin egen yrkeskunskap."
Lena Edman
Telefoniansvarig, Bonnier News IT
"Det är en inkluderande miljö där du blir sedd och får utvecklas som individ, samtidigt som du tillhör en grupp som arbetar med gemensamma mål för verksamheten."
Tekle Mulugeta
IT-specialist, Bonnier News IT
"Det inspirerar mig dagligen att bidra till att journalisterna kan göra sina fantastiska jobb utan tekniska hinder"
Vi har riktigt bra förmåner
 • Vi värnar om det fria ordet

 • Mediesveriges starkaste
 varumärken

 • Vi leder den digitala
 förändringsresan

 • Hos oss fortsätter du alltid 
 att utvecklas

 • Stort engagemang 
 och framtidstro i alla bolag

 • Frihet under ansvar gällande arbetsuppgifter

Publicerad den

23-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm Stockholm
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej