Inaktiv platsannons

Marknadsintresserad UX:are till Bonnier News i Stockholm +2 till Stockholm +2 till

Nordens ledande medieföretag med över 200 års erfarenhet av mediemarknader i förändring. Vi söker nu dig som är villig att hjälpa oss utveckla vår verksamhet.

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Älskar du UX och förstår att det är grunden i all design? Vill du optimera Bonnier News köpflöde med användarresan i fokus? Som UX Designer hos oss kommer du att ingå i ett krossfunktionellt team med spetskompetens inom programmering, UX, analys och marknadutvecklare, som bryggar gapet mellan teknik och design. Låter det här som något för dig?

Om rollen

Vi söker dig som tar whiteboard-pennan i handen och driver workshops, talar inför andra och pedagogiskt förklarar vikten och nyttan av att använda design och sätta slutanvändaren i centrum för komplexa problem.

Teamet ansvarar för att utveckla gemensamma betalväggsflöden, behovsstyrda marknadsföringsytor och lösningar för kampanjer på sajter (bland annat , och ) och appar som hela Bonnier News kan använda. Ett stort fokusområde till en början är att kartlägga dagens lösningar och se till att kunden alltid är i fokus och vi erbjuder smidiga betalflöden som gör det enkelt för våra användare att köpa en prenumeration. I det här arbetet får du möjlighet att med hjälp av andra UX:are i organisationen samla in kunskap och insikter kring våra användare.

Vi har ett agilt arbetssätt där vi bygger, mäter och lär oss vad som funkar och inte funkar. Det kommer finnas tydliga uppsatta mål, några exempel på kpier kan vara: konverteringar (intag respektive leads) genom Bonnier News gemensamma system, enkelhet för andra team att använda de nya systemen och smidighet i köp.

Exempel på uppgifter :

 • Kartläggning och visualisering av system och användarresor.

 • Prototyping av nya användarresor, där du samarbetar med Bonnier News team för användarresor.

 • Genom olika metoder på egen hand utvärdera och lära känna system och flöden, och med hjälp av användartester när det behövs.

 • Föreslå A/B-tester.

Kvalifikationer :

För att trivas i rollen som UX:are eller tjänstedesigner i teamet tror vi att du är kreativ, uppfinningsrik och har ett öga för detaljer. Detta kommer vara en varierande roll där du verkligen får vara med från ax till limpa.

För att axla rollen har du :

 • Minst 2-3 års erfarenhet av UX och/eller tjänstedesign.

 • Erfarenhet av A/B-testning.

I din roll möter du olika målgrupper. Dels besökare på våra sajter och appar, men också användare av interna system som ditt team bygger och förvaltar. Det är en stor fördel om du brinner lite extra för A/B-tester och optimering.

Övrig information

Tjänsten är del av ett distribuerat team, och placeringsort skulle kunna vara Stockholm, Sundsvall eller Malmö. Då vi är utspridda över landet så är en del av vardagen att arbeta i en hybrid.

Bonnier News jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och vill ta tillvara de kvaliteter som det tillför verksamheten. Vi värdesätter också engagemang i den digitala transformation som vi befinner oss i för att göra vår journalistik och våra tjänster ännu mer tillgängliga för ännu fler.

Några av våra medarbetare
Anna Corneliusson
UX Designer, Dagens Nyheter
"På Dagens Nyheter får jag arbeta i en kreativ och snabbrörlig miljö med fantastiska kollegor och engagerade läsare."
Freja Busby
Utvecklare, Dagens Nyheter
"På Dagens Nyheter känner jag att min kompetens gör nytta för samhället i stort. Här kan man fokusera på att utveckla riktigt bra produkter och samtidigt ha friheten att få testa nya tekniker."
Joakim Holvfe
Utvecklingschef, Di-gruppen
"Kombinationen av publicistik och tech gör att Bonnier News är en arbetsplats där man både utmanas samt bidrar till ett öppnare samhälle."
Karolin Karlsson
Utvecklare, Di-gruppen
"Det är väldigt inspirerande att jobba på en plats där det händer så mycket hela tiden och med en produkt som används av så många dagligen."
Emelie Chamuadee
Utvecklare, Expressen & Lifestyle-gruppen
"Det jag gillar mest med att jobba på Bonnier News Lifestyle är att man ständigt utvecklas och har möjligheten att lära sig nya saker och testa nya tekniker."
Markus Daghall
Utvecklare, Expressen & Lifestyle-gruppen
"Arbetet är väldigt kreativt och givande, där utmaningarna ibland känns omöjliga, men vi löser alltid allting tillsammans."
Agneta Gustafsson
Team lead, Expressen & Lifestyle-gruppen
"Att stötta medarbetare i att utvecklas och ta vara på sina styrkor, på en arbetsplats med rum för olikheter, är otroligt givande! Här finns också en uppriktighet och humor som jag verkligen uppskattar"
Rasmus Eklind
UX designer, Expressen & Lifestyle-gruppen
"Jag trivs i läsarintäktsteamet eftersom jag får produktutveckla nära affären och samtidigt tillhöra ett större sammanhang i form av Bonnier News Tech."
Thomas Edvardsson
Systemspecialist, Bonnier News Tech
"Det är otroligt inspirerande att arbeta med den optimerade produktionsmiljö vi har idag. Att varje dag kunna bidra till att så fin journalistik når sina läsare är något jag är väldigt stolt över."
Emil Samuelsson
Produktägare, Bonnier News Tech
"Bonnier News har gett mig möjligheten att utmana mig själv, testa nya saker, och samtidigt att utvecklas som person. Fått göra en otrolig resa från junior utvecklare till produktägare på två år."
Jenny Vesterlund
UX Designer, Bonnier News Local
"Det är väldigt spännande och utmanande att jobba med användarupplevelsen på ett företag som når ut till så många användare varje dag."
Katarina Ellemark
Produktägare, Bonnier News Local
"Bredden på vår verksamhet och våra varumärken ger en genväg till tips och pepp och är perfekt för den som vill hitta nya vägar och hela tiden vässa sin egen yrkeskunskap."
Lena Edman
Telefoniansvarig, Bonnier News IT
"Det är en inkluderande miljö där du blir sedd och får utvecklas som individ, samtidigt som du tillhör en grupp som arbetar med gemensamma mål för verksamheten."
Tekle Mulugeta
IT-specialist, Bonnier News IT
"Det inspirerar mig dagligen att bidra till att journalisterna kan göra sina fantastiska jobb utan tekniska hinder"
Vi har riktigt bra förmåner
 • Vi värnar om det fria ordet

 • Mediesveriges starkaste
 varumärken

 • Vi leder den digitala
 förändringsresan

 • Hos oss fortsätter du alltid 
 att utvecklas

 • Stort engagemang 
 och framtidstro i alla bolag

 • Frihet under ansvar gällande arbetsuppgifter

Publicerad den

21-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm +2 till Stockholm +2 till
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej