Inaktiv platsannons

Är du vår nästa Marketing Automation Praktikant? i Stockholm Stockholm

Nordens ledande medieföretag med över 200 års erfarenhet av mediemarknader i förändring. Vi söker nu dig som är villig att hjälpa oss utveckla vår verksamhet.

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Tycker du det är spännande med sambandet mellan marknadsföring och teknik? Som vår nästa Marketing Automation praktikant får du vara med i ett team vars syfte är att öka den digitala tillväxten inom läsarintäktsaffären genom fokus på automatiserad och datadriven kundkommunikation i en ständigt föränderlig värld.

Hos oss hittar du väldigt många affärsnära och marknadsledande kompetenser jämfört med många mindre bolag som skapar förutsättningar att komma långt kring MA teknik. Med huvudkontor i Stockholm finns kompetensen samlad i din närhet på ett fördelaktigt vis. Vi jobbar med dem marknadsledande teknikerna kring B2C och B2B och har inom branschen tillgång till väldigt mycket data i form av kundrelationer & engagemang kring våra olika kanaler som naturligt söker information kring nyheter, konferenser och utbildningar som vi kan göra mycket med.

Vi på Bonnier News sätter ett stort värde i att erbjuda praktikplatser till studenter. Vi vill dela med oss av våra kunskaper och erfarenheter men också inspirera dig till att vara en del av vår vision. För oss ger samarbete med studenter och skolor ett värdefullt utbyte som bidrar till utveckling både för oss och för dig som kommer hit. Självklart hoppas vi att vårt samarbete ska leda till att du vill börja arbeta hos oss en dag och vill föra dialog med oss löpande och i slutet av dina studier.

Vad innehåller praktiken?

Som praktikant inom Marketing Automation är du med och skapar Bonnier News kommunikation ur ett datadrivet perspektiv. Du kommer att arbeta mot övergripande målsättningar i syfte att lojalisera prenumeranter genom att bygga långsiktiga och lönsamma kundrelationer. Fokus ligger på att attrahera, engagera och behålla prenumeranter och att skapa värden för kunden som stärker relationen till varumärket.

Målbilden för ditt arbete är att bidra till en ökad grad av automatisering och datastyrd segmentering logik inom de digitala kanalerna för att effektivisera vår kundbearbetning inom läsarintäktsaffären. Här får du chansen att bli involverad i samtliga steg för att påverka kundbeteenden och försäljning i digitala kanaler med närhet till Bonnier News samlade MA arbete och tekniker. Det är troligt att du kommer få möjlighet att hjälpa oss på många vis och skapa flertalet kontaktytor som du kan lära dig av kring B2C & B2B affären utifrån pågående arbete och prioriteringar där du kan jobba både självständigt, i grupp och med eget projektforum.

Vad söker vi?

För att vara kvalificerad för en praktik inom Marketing Automation ser vi att du har:

  • Pågående eftergymnasial utbildning inom Marketing Automation, LIA2 via tex Medieintitutet gärna med tidigare arbetserfarenhet av MA

  • Erfarenhet och förståelse för marknadsföring, data och teknik kring ett Marketing Automation arbete

  • Meriterande om du har kunskap inom kodning som SQL och att tidigare arbeta i mailprogram

  • Flytande Svenska och Engelska i tal och skrift

För att trivas hos oss och vara framgångsrik i din praktik behöver du vara en "doer" med god förmåga att självständigt strukturera ditt arbete, du är flexibel och trivs i en utvecklande miljö där det händer mycket.

Vi värderar personliga egenskaper högt och ser att du är en person som är en relationsskapare som kan balansera detaljer, data och analys intressen mot våra många kontaktytor. Hos oss arbetar man mycket med samarbeten mellan våra varumärken och avdelningar. Då du kommer arbeta med stora mängder data är det ytterst viktig att du är noggrann och strukturerad i ditt arbete.

Praktikperioden omfattar minst 10 veckor med start under vårterminen 2022.

Vi på Bonnier News erbjuder dig en praktik i en inspirerande miljö på ett av Nordens ledande mediaföretag. Som praktikant på Bonnier News blir du en i teamet och får delta i det dagliga arbetet. Du får mycket eget ansvar och vi uppskattar att du vill dela med dig av dina idéer.

Du rapporterar till Michael Aho som jobbar med kompetensutveckling kring Marketing Automation arbetet. Michael & teamen har vunnit Markie Awards priser i det globala MA communityt tre år i rad inom kategorierna, “Best demonstrated ROI in Marketing”, “Best lead management program” & “Best use of data” för sitt marknadsledande arbete som byggts upp på rekordkort tid.

Bonnier News jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och vill ta tillvara de kvaliteter som det tillför verksamheten. Vi värdesätter också engagemang i den digital transformation som vi befinner oss i för att göra vår journalistik och våra tjänster ännu mer tillgängliga för ännu fler.

Vi är nyfikna på vem du är och ser fram emot din ansökan!

Några av våra medarbetare
Anna Corneliusson
UX Designer, Dagens Nyheter
"På Dagens Nyheter får jag arbeta i en kreativ och snabbrörlig miljö med fantastiska kollegor och engagerade läsare."
Freja Busby
Utvecklare, Dagens Nyheter
"På Dagens Nyheter känner jag att min kompetens gör nytta för samhället i stort. Här kan man fokusera på att utveckla riktigt bra produkter och samtidigt ha friheten att få testa nya tekniker."
Joakim Holvfe
Utvecklingschef, Di-gruppen
"Kombinationen av publicistik och tech gör att Bonnier News är en arbetsplats där man både utmanas samt bidrar till ett öppnare samhälle."
Karolin Karlsson
Utvecklare, Di-gruppen
"Det är väldigt inspirerande att jobba på en plats där det händer så mycket hela tiden och med en produkt som används av så många dagligen."
Emelie Chamuadee
Utvecklare, Expressen Lifestyle utveckling
"Det jag gillar mest med att jobba på Bonnier News Lifestyle är att man ständigt utvecklas och har möjligheten att lära sig nya saker och testa nya tekniker."
Markus Daghall
Utvecklare, Expressen Lifestyle utveckling
"Arbetet är väldigt kreativt och givande, där utmaningarna ibland känns omöjliga, men vi löser alltid allting tillsammans."
Agneta Gustafsson
Team lead, Expressen Lifestyle utveckling
"Att stötta medarbetare i att utvecklas och ta vara på sina styrkor, på en arbetsplats med rum för olikheter, är otroligt givande! Här finns också en uppriktighet och humor som jag verkligen uppskattar"
Rasmus Eklind
UX designer, Expressen Lifestyle utveckling
"Jag trivs i läsarintäktsteamet eftersom jag får produktutveckla nära affären och samtidigt tillhöra ett större sammanhang i form av Bonnier News Tech."
Thomas Edvardsson
Systemspecialist, Bonnier News Tech
"Det är otroligt inspirerande att arbeta med den optimerade produktionsmiljö vi har idag. Att varje dag kunna bidra till att så fin journalistik når sina läsare är något jag är väldigt stolt över."
Emil Samuelsson
Produktägare, Bonnier News Tech
"Bonnier News har gett mig möjligheten att utmana mig själv, testa nya saker, och samtidigt att utvecklas som person. Fått göra en otrolig resa från junior utvecklare till produktägare på två år."
Jenny Vesterlund
UX Designer, Bonnier News Local
"Det är väldigt spännande och utmanande att jobba med användarupplevelsen på ett företag som når ut till så många användare varje dag."
Katarina Ellemark
Produktägare, Bonnier News Local
"Bredden på vår verksamhet och våra varumärken ger en genväg till tips och pepp och är perfekt för den som vill hitta nya vägar och hela tiden vässa sin egen yrkeskunskap."
Lena Edman
Telefoniansvarig, Bonnier News IT
"Det är en inkluderande miljö där du blir sedd och får utvecklas som individ, samtidigt som du tillhör en grupp som arbetar med gemensamma mål för verksamheten."
Tekle Mulugeta
IT-specialist, Bonnier News IT
"Det inspirerar mig dagligen att bidra till att journalisterna kan göra sina fantastiska jobb utan tekniska hinder"
Vi har riktigt bra förmåner
  • Vi värnar om det fria ordet

  • Mediesveriges starkaste
 varumärken

  • Vi leder den digitala
 förändringsresan

  • Hos oss fortsätter du alltid 
 att utvecklas

  • Stort engagemang 
 och framtidstro i alla bolag

  • Frihet under ansvar gällande arbetsuppgifter

Publicerad den

27-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm Stockholm
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej