Inaktiv platsannons

Dataskydd – och informationssäkerhetskonsult till Sweco Digital Management i Gävle

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vi fortsätter att växa och söker nu fler drivna och positiva kollegor med kompetens inom informationssäkerhet och dataskydd.

Varför jobba hos oss?

Sweco är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och som konsult på Sweco gör du skillnad, då vi helt enkelt tror på den positiva kraften i människans nyfikenhet och möjligheterna i teknik och design.

För Sweco är det en självklarhet att jobba med hållbarhet och jämställdhet, vilket har bidragit till att vi finns med på den gröna listan över jämställda börsbolag.

Hos oss får du möjligheten att arbeta i ett drivet team med glada och kompetenta kollegor som alltid stöttar varandra. På Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Din framtida roll

Som konsult på Sweco är du med och formar framtidens smarta, hållbara och robusta samhällen genom att utveckla säkra lösningar till våra kunder inom varierande och spännande verksamheter inom privat och offentlig sektor.

Uppdragen inom dataskydd och informationssäkerhet har en stor variation och innefattar bland annat:

 • rådgivning gällande informationssäkerhets- och dataskyddskrav vid upphandling av IT-system och IT-tjänster för offentlig och privat verksamhet
 • rådgivning gällande uppfyllnad av lagstiftningar så som dataskyddsförordningen, NIS och säkerhetsskyddslagen
 • planera, leda och styra projekt inom våra kunders informationssäkerhetsarbete
 • genomföra och stödja i workshops för informationsklassningar, GAP-analyser, riskanalyser, kontinuitetsplanering, incidenthantering etc
 • ta fram, föreslå och etablera styrmodell för informationssäkerhet hos våra kunder
 • dokumentation och uppföljning

Tjänstens placering är flexibel då vi på Sweco uppmuntrar till distansarbete. I och med att Sweco också finns representerad över hela Sverige och även i andra länder innebär detta att du kommer etablera ett stort kontaktnät och få arbeta med experter inom olika discipliner.

Dina erfarenheter

Vi gillar en bredd av kompetenser, och vi tror att du gillar att driva förändringar med olika metodiker inom dataskydd och informationssäkerhet, tillsammans med kunder och kollegor.

Vi ser gärna att du har:

Vi ser att du motsvarar följande krav

 • 1–2 års erfarenhet av liknande tjänst där du arbetat inom området för informationssäkerhet och/eller dataskydd
 • Högskoleutbildning inom dataskydd, systemvetenskap, informationssäkerhet eller motsvarande

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av arbete enligt MSB’s modell för systematiskt arbetet med informationssäkerhet
 • Erfarenhet av arbete i eller mot offentlig sektor
 • Erfarenhet av arbete med krav inom ISO-27000-serien
 • Erfarenhet av arbete med ITIL, COBIT och CIS-controls
 • Erfarenhet av arbete inom dataskyddsförordningen
 • Arbetslivserfarenhet med inriktning mot Informationssäkerhet och/eller dataskydd, gärna som konsult
 • Certifieringar inom domänen t.ex. CISA, ISMP, CISM, CISSP eller liknande

Vem är du?

Konsultrollen på Sweco är fri och vi värdesätter att du naturligt engagerar dig i kundens verksamhet. Då du kommer ha en nyckelroll i våra uppdrag, och kommer vara i gränslandet mellan kund och leverans, och vi ser att du är affärsmässig, kommunikativ och relationsskapande.

Vi ser att du har ett inre driv och är lösningsfokuserad, och med Swecos samlade kompetens i ryggen gillar du att leverera värde hos kunder. Hos oss kan ditt entreprenörskap utvecklas, och du får mer än gärna träffa din drömkund för att förverkliga ditt drömprojekt.

Det kommer läggas stor vikt vid dina personliga egenskaper nyfikenhet, ansvarstagande och engagemang, vilket är något som kännetecknar din vardag som medarbetare på Sweco.

Du har en god planeringsförmåga och är strukturerad i ditt arbete. Du jobbar gärna i team men kan jobba självständigt där det behövs.

Ansökan

Vi tar emot ansökningar via ansökningsformuläret nedan.

Vill du höra mer eller har frågor om tjänsten? Hör gärna av dig till

Vi ser fram emot din ansökan!

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 000 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 22 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Publicerad den

21-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej