Inaktiv platsannons

Reporter med bevakningsområde Rättvik i Leksand Leksand

Nordens ledande medieföretag med över 200 års erfarenhet av mediemarknader i förändring. Vi söker nu dig som är villig att hjälpa oss utveckla vår verksamhet.

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Falu-Kuriren är Dalarnas största dagstidning. Lokaljournalistiken är grunden för vår bevakning och att finnas på plats är viktigt för oss. En av våra mångåriga medarbetare går vidare till annat och vi söker nu en reporter för fast anställning med uppdraget att bevaka Rättviks kommun.

Vi söker en driven och nyfiken journalist som brinner för lokaljournalistiken. Du ska kunna skriva snabba nyheter, fördjupningar och även leverera starka berättelser efter möten med människor.

Redaktionen, som ligger i Leksand, består av två reportrar som bevakar både Leksand och Rättvik. Kommunerna ligger nära varandra och har många gemensamma förutsättningar och utmaningar. Det är två expansiva orter där det händer mycket spännande att bevaka när det gäller både kommunala frågor, det lokala näringslivet, kultur och annat nära som berör och engagerar boende i kommunerna.

I Rättvik finns stora och kända turistmål och event som Classic Car Week, Dalhalla, Rättviks marknad och kommunen är belägen vid vackra Siljan i hjärtat av Dalarna.

Vår publik är vårt främsta fokus och vi publicerar oss alltid digitalt först. Våra publiceringar mäts digitalt, vilket gör att vi hela tiden utvecklar vårt material efter hur det tas emot. Vi ligger långt fram vad det gäller snabbhet och djup och i jobbet ingår du i en större redaktion med hög kompetens på båda områdena. Samtidigt jobbar du under stort eget ansvar. Nyhetsarbetet leds av en nyhetschef med basen i Falun.

Erfarenhet
Vi söker dig med journalistisk erfarenhet och förmåga att jobba självständigt. Vi förväntar oss en jämn och säker leverans av lokala nyheter från kommunen, såväl reportage som granskningar. Vi jobbar med text och bild och rörligt. Du ska kunna uttrycka dig väl i text, hantera en kamera och sända live från till exempel olyckor eller bränder.

Övrigt
Falu-Kuriren har drygt 17 000 prenumeranter och bevakar, förutom Rättvik, även Falun, Leksand, Gagnef, Vansbro och Malung-Sälen. På redaktionen jobbar 28 medarbetare.

Placeringsort: Leksand.

Körkort är ett krav.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och referenser. Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt men senast 1 juni 2022. Arbetsintervjuer sker löpande.

Anställningsform: Tillsvidare

Tillträde så snart som möjligt, dock senast 1 september 2022.

Frågor om tjänsten:
Helena Nyman, chefredaktör och ansvarig utgivare Falu-Kuriren , 023-935 02.

Facklig kontaktperson:
Seth Jansson, 023-936 36.

Välkommen med din ansökan!

Några av våra medarbetare
Anna Corneliusson
UX Designer, Dagens Nyheter
"På Dagens Nyheter får jag arbeta i en kreativ och snabbrörlig miljö med fantastiska kollegor och engagerade läsare."
Freja Busby
Utvecklare, Dagens Nyheter
"På Dagens Nyheter känner jag att min kompetens gör nytta för samhället i stort. Här kan man fokusera på att utveckla riktigt bra produkter och samtidigt ha friheten att få testa nya tekniker."
Joakim Holvfe
Utvecklingschef, Di-gruppen
"Kombinationen av publicistik och tech gör att Bonnier News är en arbetsplats där man både utmanas samt bidrar till ett öppnare samhälle."
Karolin Karlsson
Utvecklare, Di-gruppen
"Det är väldigt inspirerande att jobba på en plats där det händer så mycket hela tiden och med en produkt som används av så många dagligen."
Emelie Chamuadee
Utvecklare, Expressen & Lifestyle-gruppen
"Det jag gillar mest med att jobba på Bonnier News Lifestyle är att man ständigt utvecklas och har möjligheten att lära sig nya saker och testa nya tekniker."
Markus Daghall
Utvecklare, Expressen & Lifestyle-gruppen
"Arbetet är väldigt kreativt och givande, där utmaningarna ibland känns omöjliga, men vi löser alltid allting tillsammans."
Agneta Gustafsson
Team lead, Expressen & Lifestyle-gruppen
"Att stötta medarbetare i att utvecklas och ta vara på sina styrkor, på en arbetsplats med rum för olikheter, är otroligt givande! Här finns också en uppriktighet och humor som jag verkligen uppskattar"
Rasmus Eklind
UX designer, Expressen & Lifestyle-gruppen
"Jag trivs i läsarintäktsteamet eftersom jag får produktutveckla nära affären och samtidigt tillhöra ett större sammanhang i form av Bonnier News Tech."
Thomas Edvardsson
Systemspecialist, Bonnier News Tech
"Det är otroligt inspirerande att arbeta med den optimerade produktionsmiljö vi har idag. Att varje dag kunna bidra till att så fin journalistik når sina läsare är något jag är väldigt stolt över."
Emil Samuelsson
Produktägare, Bonnier News Tech
"Bonnier News har gett mig möjligheten att utmana mig själv, testa nya saker, och samtidigt att utvecklas som person. Fått göra en otrolig resa från junior utvecklare till produktägare på två år."
Jenny Vesterlund
UX Designer, Bonnier News Local
"Det är väldigt spännande och utmanande att jobba med användarupplevelsen på ett företag som når ut till så många användare varje dag."
Katarina Ellemark
Produktägare, Bonnier News Local
"Bredden på vår verksamhet och våra varumärken ger en genväg till tips och pepp och är perfekt för den som vill hitta nya vägar och hela tiden vässa sin egen yrkeskunskap."
Lena Edman
Telefoniansvarig, Bonnier News IT
"Det är en inkluderande miljö där du blir sedd och får utvecklas som individ, samtidigt som du tillhör en grupp som arbetar med gemensamma mål för verksamheten."
Tekle Mulugeta
IT-specialist, Bonnier News IT
"Det inspirerar mig dagligen att bidra till att journalisterna kan göra sina fantastiska jobb utan tekniska hinder"
Vi har riktigt bra förmåner
  • Vi värnar om det fria ordet

  • Mediesveriges starkaste
 varumärken

  • Vi leder den digitala
 förändringsresan

  • Hos oss fortsätter du alltid 
 att utvecklas

  • Stort engagemang 
 och framtidstro i alla bolag

  • Frihet under ansvar gällande arbetsuppgifter

Publicerad den

23-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Leksand Leksand
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej