Inaktiv platsannons

Business Controller/Ekonomiansvarig till Bonnier News i Västerås Västerås

Nordens ledande medieföretag med över 200 års erfarenhet av mediemarknader i förändring. Vi söker nu dig som är villig att hjälpa oss utveckla vår verksamhet.

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Är du en Business Controller som tycker om förändringsarbete och att vara ute i verksamheten? Då kan rollen som Business Controller på ett av våra distributionsbolag inom Bonnier News vara något för dig!

Dina arbetsuppgifter

Som Business Controller på Bonnier News kommer du att arbeta med vårt distributionsbolag, Prolog. Tjänsten innefattar bland annat traditionella områden såsom bokslut, budget, prognos och strategiarbete. Du förväntas ta en aktiv roll och bistår verksamheten med ekonomiska analyser, rapportering, projektarbete och uppföljningar. Bonnier News, växer strukturellt vilket leder till integrationer och förändringsarbeten som ställer krav på utveckling av processer, modeller och rapportering. I tjänsten är du även en medlem av Prologs ledningsgrupp.

I ditt dagliga arbete stöttar du VD och verksamhet i Prolog genom att leda och skapa förståelse i de ovan beskrivna ekonomiska processerna, identifiera förbättringsmöjligheter, göra kalkyler, följa upp, skapa löpande prognoser med mera. Du jobbar också med och ingår i Bonnier News ekonomiavdelning.

Sammantaget innebär rollen att du:

 • Genomför verksamhetsanalyser och uppföljning

 • Utför månadsbokslutsaktiviteter med fördelningar av kostnader samt ekonomisk analys och rapportering

 • Ansvarar för budget- och prognosarbete

 • Utveckling av processer och modeller

 • Jobba med utveckling och förändringsarbeten

Kvalifikationer:

För att axla rollen hos oss har du erfarenhet av att hantera stora mängder data, analysera verksamheter, samt driva budget- och prognosarbete. Du är också van vid att arbeta med månadsbokslut och deadlines.

 • Relevant akademisk examen

 • Minst 3 års erfarenhet och då främst av Business Control

 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska

 • Jobbar i Excel obehindrat

Meriterande:

 • Erfarenhet av stora koncerner med centraliserad verksamhet

 • Erfarenhet av att ha varit arbetsledare i projekt

 • Erfarenhet av Qlikview, Palette, Agresso och Mercur

Som person är du en god kommunikatör med ett stort affärsintresse, du trivs att arbeta i team och nå resultat som en del av ett team. Det är också viktigt att du är självgående, en problemlösare, prestigelös och att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och söker effektivisering och förbättring inom ditt arbetsområde. Vidare är du serviceinriktad, kvalitetsmedveten och du har en stark analytisk förmåga.

Övrigt

Bonnier News ekonomiavdelning består av cirka 50 medarbetare. Du kommer att vara en del av businesscontroller-funktionen som i sin tur är cirka 30 stycken. Där ingår du i ett team på fem personer som tillsammans arbetar med Bonnier News Logistik & Produktions samtliga delar. Du rapporterar till Linda Bergh, Lead Business Controller Bonnier News Logistik & Produktion. Centrala ekonomifunktionen sitter sitter på huvudkontoret beläget i ”Tidningshuset” på Gjörwellsgatan 30 på Kungsholmen i Stockholm. Teamet är utspritt i landet och jobbar främst tillsammans digitalt. Du kommer att sitta i Prologs lokaler i Västerås.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Några av våra medarbetare
Anna Corneliusson
UX Designer, Dagens Nyheter
"På Dagens Nyheter får jag arbeta i en kreativ och snabbrörlig miljö med fantastiska kollegor och engagerade läsare."
Freja Busby
Utvecklare, Dagens Nyheter
"På Dagens Nyheter känner jag att min kompetens gör nytta för samhället i stort. Här kan man fokusera på att utveckla riktigt bra produkter och samtidigt ha friheten att få testa nya tekniker."
Joakim Holvfe
Utvecklingschef, Di-gruppen
"Kombinationen av publicistik och tech gör att Bonnier News är en arbetsplats där man både utmanas samt bidrar till ett öppnare samhälle."
Karolin Karlsson
Utvecklare, Di-gruppen
"Det är väldigt inspirerande att jobba på en plats där det händer så mycket hela tiden och med en produkt som används av så många dagligen."
Emelie Chamuadee
Utvecklare, Expressen & Lifestyle-gruppen
"Det jag gillar mest med att jobba på Bonnier News Lifestyle är att man ständigt utvecklas och har möjligheten att lära sig nya saker och testa nya tekniker."
Markus Daghall
Utvecklare, Expressen & Lifestyle-gruppen
"Arbetet är väldigt kreativt och givande, där utmaningarna ibland känns omöjliga, men vi löser alltid allting tillsammans."
Agneta Gustafsson
Team lead, Expressen & Lifestyle-gruppen
"Att stötta medarbetare i att utvecklas och ta vara på sina styrkor, på en arbetsplats med rum för olikheter, är otroligt givande! Här finns också en uppriktighet och humor som jag verkligen uppskattar"
Rasmus Eklind
UX designer, Expressen & Lifestyle-gruppen
"Jag trivs i läsarintäktsteamet eftersom jag får produktutveckla nära affären och samtidigt tillhöra ett större sammanhang i form av Bonnier News Tech."
Thomas Edvardsson
Systemspecialist, Bonnier News Tech
"Det är otroligt inspirerande att arbeta med den optimerade produktionsmiljö vi har idag. Att varje dag kunna bidra till att så fin journalistik når sina läsare är något jag är väldigt stolt över."
Emil Samuelsson
Produktägare, Bonnier News Tech
"Bonnier News har gett mig möjligheten att utmana mig själv, testa nya saker, och samtidigt att utvecklas som person. Fått göra en otrolig resa från junior utvecklare till produktägare på två år."
Jenny Vesterlund
UX Designer, Bonnier News Local
"Det är väldigt spännande och utmanande att jobba med användarupplevelsen på ett företag som når ut till så många användare varje dag."
Katarina Ellemark
Produktägare, Bonnier News Local
"Bredden på vår verksamhet och våra varumärken ger en genväg till tips och pepp och är perfekt för den som vill hitta nya vägar och hela tiden vässa sin egen yrkeskunskap."
Lena Edman
Telefoniansvarig, Bonnier News IT
"Det är en inkluderande miljö där du blir sedd och får utvecklas som individ, samtidigt som du tillhör en grupp som arbetar med gemensamma mål för verksamheten."
Tekle Mulugeta
IT-specialist, Bonnier News IT
"Det inspirerar mig dagligen att bidra till att journalisterna kan göra sina fantastiska jobb utan tekniska hinder"
Vi har riktigt bra förmåner
 • Vi värnar om det fria ordet

 • Mediesveriges starkaste
 varumärken

 • Vi leder den digitala
 förändringsresan

 • Hos oss fortsätter du alltid 
 att utvecklas

 • Stort engagemang 
 och framtidstro i alla bolag

 • Frihet under ansvar gällande arbetsuppgifter

Publicerad den

28-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Västerås Västerås
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej